Prim-balerina Monica Petrica va fi in juriul „Romania Danseaza”

monicapetricaMonica Petrica, prim-balerina la Opera Romana si partenera lui Razvan Mazilu in cele mai apreciate spectacole de dans contemporan din Romania, va fi jurat in cadrul celui mai fresh format de televiziune dedicat dansului, „Romania Danseaza”, pe care Antena 1 il va aduce in casele romanilor in aceasta primavara. „Dansul este o bucurie a oamenilor, nealterata, iar dansul profesionist este transformarea acestei bucurii in arta.

Tocmai de aceea am acceptat cu drag propunerea de a ma alatura echipei «Romania Danseaza!»”, a declarat Monica.

Monica a inceput sa cocheteze cu baletul inca de la varsta de trei ani, cand impreuna cu unchiul sau, maestru de balet al lotului national de gimnastica, mergea la sala de balet a scolii sportive. In clasa a patra, Monica intra deja prima la sectia de coregrafie a Liceului de arta „George Enescu”, unde a si absolvit ca sefa de promotie.

Dupa liceu, timp de doi ani, Monica a lucrat in compania de dans clasic contemporan „Oleg Danovski”, alaturi de care si-a facut debutul ca balerina, in Taiwan, in „Frumoasa din padurea adormita”, aparand in continuare pe marile scene din Germania, Franta, Italia si Olanda. In prezent, la 35 de ani, Monica Petrica este prim-balerina a Operei Nationale si colaboreaza si cu Teatrul Odean, pe a carui scena a aparut in spectacole alaturi de Razvan Mazilu.

Text: Bianca Badescu