PRIMA NASTERE IN APA in cadrul Maternitatii REGINA MARIA Brasov

-0a0acada_pt_nastere_in_apa2Pe data de 8 decembrie 2011, in cadrul Maternitatii REGINA MARIA Brasov, s-a nascut primul copil prin metoda nasterii in apa. Fericitul eveniment a avut loc la ora 02.23. Fetita a obtinut nota 10 la nastere, cantareste 3.220 grame si are 54 cm lungime. Echipa care a ajutat-o la nastere pe fericita mamica este formata din: Dr. Baiulescu Cristian, medic specialist obstetrica-ginecologie, Dr. Bigiu Laura, medic specialist  neonatologie, Buga Daniela, asistent obstetrica – ginecologie si Ionescu Anca, asistent  neonatologie.
 Evenimentul de astazi este doar inceputul unei extinderi firesti a tipurilor de nastere practicate deja in cadrul maternitatii din Brasov. Avantajele nasterii in apa decurg din procesul natural pe care il implica. Astfel, mama are parte de o relaxare mai buna in cursul nasterii, durerea perceputa fiind diminuata, uneori nefiind nevoie de nicio alta metoda de analgezie. Pentru nou-nascut, trecerea din mediul intrauterin catre cel extrauterin este mult mai lina, iar legatura emotionala creata intre mama si bebelus este mai puternica.  
Nasterea in apa in cadrul Retelei private de sanatate REGINA MARIA este disponibila din decembrie 2008, de la deschiderea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Bucuresti, locul unde a venit pe lume primul bebelus nascut in apa in Bucuresti, pe 4 iunie 2009. Spitalul de Obstetrica si Ginecologie REGINA MARIA este singura unitate de acest gen unde se pot face nasteri in apa in Bucuresti.  
Incepand din decembrie 2011, nasterea in apa este un serviciu disponibil si in cadrul Campusului Medical Brasov.  Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Bucuresti si cel din Brasov au fiecare cate o sala de nasteri care include o cada speciala de nasteri. Pana acum, 6.500 de copii au venit pe lume la REGINA MARIA Reteaua privata de sanatate.  
In cadrul Retelei Private de Sanatate, REGINA MARIA, serviciile de maternitate sunt asigurate prin cele trei entitati: Spital de obstetrica si ginecologie Bucuresti, Maternitatea din cadrul Campusului Medical Brasov si Maternitatea din cadrul Spitalului Euroclinic.  
Mai multe detalii, gasiti pe  http://www.reginamaria.ro.
 

Text: Andreea Popescu