Primavara asta avem voie sa facem picnicuri!

-0shutterstock_48193534Propunerea legislativa a Asociatiei Green Revolution privind activitatea de picnic a fost aprobata de Camera Deputatilor, urmand a intra in vigoare dupa ce va fi promulgata de presedintele Traian Basescu si publicata in Monitorul Oficial. Legea a fost votata in Camera Deputatilor, camera decizionala, cu 155 de voturi “pentru” si 10 abtineri, dupa ce proiectul legislativ a fost aprobat de Senat in 29 noiembrie 2011.

Aceasta lege trece responsabilitatea zonelor de picnic in sarcina autoritatilor locale, stabileste criterii clare de amenajare si dotare a zonelor de picnic, precum si amenzi pentru cei care incalca aceste prevederi.

Legea Picnicului nu stabileste numarul, suprafata sau tipul zonelor de picnic alese de catre autoritatile locale, ci stabileste un cadru general de reguli si obligatii pe care autoritatile, dar si publicul larg, trebuie sa-l respecte atunci cand desfasoara activitati de picnic.

Aprobarea acestei legi a fost posibila cu sustinerea parlamentarilor Sulfina Barbu, Carmen Moldovan, Adriana Saftoiu si Attila Korodi.

 

Text: Andreea Popescu