Prinţul “de rezervă” vrea pace cu familia după dezvăluirile intime despre Prinţul de Wales

prinţul "de rezervă"

Prințul Harry, prinţul “de rezervă” aşa cum s-a autointitulat în volumul autobiografic “Spare”, nu are nicio intenție de a-și “răni” familia, a asigurat el într-o serie de interviuri cu câteva ore înainte de publicarea memoriilor sale, în care niciun membru al monarhiei britanice nu pare să fie cruțat.

“The Spare” a fost pus în vânzare pe 10 ianuarie, la miezul nopții. Înainte de lansare, pasajele cele mai explozive făcuseră deja înconjurul lumii, întrucât librăriile din Spania l-au pus din greșeală pe rafturi încă de joi, 5 ianuarie.Ţinta pe Kate

Se știe deja că William, moștenitorul tronului, este principala țintă. Dar nici Regele (Charles)  Carol al III-lea, care va fi încoronat pe 6 mai, nu este cruțat. Nici Kate, soția lui William, și Camilla, regina consort.

Ducele de Sussex detaliază și relația rece dintre soția sa, Meghan Markle, și cumnata sa, Kate.  Criticile aduse cumnatei lui nu se opresc la subiecte serioase, ci și la lucruri aparent banale.

Prinţul “de rezervă” susține că Middleton nu a fost fericită când Markle a rugat-o să-i împrumute luciul de buze înainte de apariția celor patru la Royal Foundation Forum în 2018.

„Surprinsă, Kate, a deschis geanta și a scos fără tragere de inimă un tub mic”, a scris Harry. „Meg a luat puțin pe un deget și și-a aplicat pe buze. Kate s-a strâmbat”.

De ce a plâns Meghan

Harry susține că, la un moment dat, cu patru zile înainte de nuntă, Kate Middleton a vrut ca toate rochiile de domnișoară de onoare să fie refăcute, deoarece lui Charlotte nu îi veneau bine.

În cele din urmă, ea a fost de acord să-l viziteze pe croitorul lui Markle pentru le schimba, dar Harry scrie că ulterior a găsit-o pe viitoarea sa soție în lacrimi, pe podea, după o altă altercație. A doua zi, conform celor relatate de Prinț, Kate Middleton a adus flori și o felicitare și și-a cerut scuze.

Farmaciştii Catena recomandă Gama Rilastil, dermatocosmetice destinate tuturor tipurilor de ten si afectiunilor acestuia, de la pielea cu tendinta acneica, la cea uscata sau predispusa la atopie, la petele pigmentare provocate de expunerea la soare.

El mai susține că actrița din serialul „Suits” a fost mustrată pentru că i-a spus lui Kate, care tocmai îl născuse pe Prințul Louis, că are creier de găină din cauza hormonilor ei. Se întâmpla în mijlocul unei conflict.

William şi “ceaţa roşie”

În cartea sa, Harry îl acuză pe William că l-a trântit la pământ în timpul unei dispute în 2019 din cauza lui Meghan, cu care Harry se căsătorise în anul precedent.

Prințul Harry a descris “ceața roșie” de pe creierul fratelui său mai mare înaintea unei presupuse agresiuni din partea lui William. Harry a susținut anterior că a existat o ceartă între el și prințul de Wales, după ce William a numit-o pe Meghan Markle “dificilă”, “nepoliticoasă” și “tăioasă”. Harry susține că cearta a avut loc la Nottingham Cottage, apartamentul său de la Palatul Kensington şi s-a încheiat cu William care l-a apucat de guler și l-a aruncat pe podea, spărgând un castron cu mâncare pentru câini. Spatele i-a fost zgâriat și învineţit în urma altercaţiei, susține el.

prinţul "de rezervă"

De asemenea, el îi acuză pe fratele său și pe soția sa, Kate, că au “stereotipat-o” pe Meghan, drept actriță americană de rasă mixtă, ceea ce “a creat o barieră” pentru a o primi în familie.

Harry a atacat-o și pe soția tatălui său, Camilla, acum regina consort, susținând că unele detalii ale unor conversații private publicate în presă “nu puteau fi divulgate” decât de ea.

A fi sau a nu fi rasist

Prințul în vârstă de 38 de ani a acordat mai multe interviuri televizate pentru a-și promova și apăra cartea, din California, unde el și soția sa Meghan s-au exilat în 2020.

De ce să se expună astfel la trei ani după ce s-a distanțat de monarhia britanică? “După 38 de ani în care povestea mea a fost spusă de atât de mulți oameni, cu distorsiuni și manipulări intenționate, mi s-a părut că este momentul potrivit pentru a-mi revendica istoria”, a explicat el la postul britanic ITV.

Dar nimic “nu a fost făcut cu intenția de a răni sau de a face rău” tatălui său Charles al III-lea, fratelui său William sau familiei sale.

Prințul a insistat că vrea să se împace cu familia. Dar la CBS, el a recunoscut că el și William nu mai vorbesc în prezent și că nu a mai vorbit cu tatăl său “de ceva timp”.

Citeşte şi 

Prințul Harry și Prințul William – „plini de furie și resentimente” după Megxit

Palatul Buckingham nu a răspuns la declarațiile prințului. The Sunday Times a citat persoane apropiate prințului William care au declarat că acesta este “trist” și “arde pe dinăuntru”, dar că “păstrează tăcerea de dragul familiei sale și al țării”.

Într-un interviu la ITV, Harry a negat că a acuzat familia regală de rasism atunci când a declarat la televiziunea americană, în martie 2021, că un membru al familiei regale a pus la îndoială culoarea pielii fiului său nenăscut, întrucât soția sa este metisă. Acest interviu a reaprins o dezbatere aprinsă în Marea Britanie despre rasism.

Cristina Dudău

Foto Hepta