Prințul Harry și Prințul William – „plini de furie și resentimente” după Megxit

Relația Prințului Harry cu fratele său mai mare, Prințul William, s-a schimbat mult după ce Ducii de Sussex și-au anunțat retragerea din familia regală.

În cadrul acordului de tranziție al Casei Regale, din 31 martie, Harry și Meghan nu vor mai fi membri activi ai Reginei și nici nu vor mai primi finanțare publică pentru munca lor. William, fratele lui Harry, este supărat pentru că „toată viața a fost alături de fratele său, iar acum nu mai poate face asta”.

În luna ianuarie a acestui an, Ducii de Sussex au anunțat decizia de a se retrage de la Casa Regală, din dorința de a-și trăi viața la care visau. Ei și-au dorit să fie independenți financiar și să își crească copilul în spiritul tradițiilor regale.

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 93 de ani, nu a știut și nici nu i s-a cerut părerea în luarea aceastei decizii, ci doar a fost anunțată că Meghan și Harry au ales să renunțe la titlul lor regal. Dezamăgită de alegerea celor doi, le-a solicitat celor din familie să găsească o soluție și să se ajungă la un comun acord asupra crizei provocate de nepotul ei care este al șaselea în ordinea succesiunii la tron.De ce fratele cel mare se comportă așa cu Harry?

Încă de la începutul relației lui Harry cu Meghan, William a fost sceptic, resentimentele urmând să apară de-a lungul anilor. Relația prințului Harry și a prințului William a devenit și mai tensionată ca urmare a deciziei lui Harry și Meghan Markle de a se îndepărta de îndatoririle lor regale.

William este supărat și profund dezamăgit, deoarece Harry a renunțat la titlu și l-a lăsat pe el să „sprijine emoțional” familia regală. „Pentru Harry, fericirea lui Meghan este mult mai importantă și s-a săturat să fie judecat sau să se aștepte din partea lui să acționeze într-un anumit fel” declară un membru al Casei Regale.

De asemenea, prințul William mărturisește că: „Suntem frați, și mereu vom fi. Cu siguranță suntem pe căi diferite în acest moment, dar voi fi mereu acolo pentru el, deoarece știu că și el va fi mereu acolo pentru mine”.

De la anunțul făcut și până în prezent, cuplul regal și-a expus noua viziune pentru viitor și și-a îndeplinit sarcinile regale finale, inclusiv au onorat cu prezența la ultimul eveniment oficial, pe data de 9 martie, la Commonwealth Day, la Westminster Abbey. Cei doi frați nu și-au dat mâna, iar cele două ducese s-au salutat, subtil, de la distanță.

Citește AICI mai multe despre eveniment și despre salutul celor două cupluri.

În contextul în care nimeni nu este de acord cu Megxit-ul, Harry a declarat: „Decizia pe care am luat-o cu soția mea nu este una pe care am luat-o ușor”.

Ce au de pierdut ducii de Sussex?

Când au anunțat pentru prima dată planul lor de a se retrage din viața regală, cei doi și-au dorit să mai poată îndeplini sarcini regale și să rămână membri „cu jumătate de normă”, dar în același timp să ducă o viață independent financiară. Cu toate astea, Palatul Buckingham a refuzat această idee, drepturile lor regale fiind eliminate, inclusiv cel de a mai folosi numele „Sussex Royal” pe viitor.

Cuplul nu se va mai ocupa de asociaţiile regale, dar va rămâne cu patronajul în domeniul privat. Au posibilitatea de a păstra conacul Forgmore drept reşedinţă în Marea Britanie, dar vor fi nevoiți să plătească 2.8 milioane de euro date pe renovare şi o chirie.

Experții regali îi critică aspru pe Harry și Meghan, fiind de părere că alegerea făcută de cuplu este inutilă și că reprezintă un act de sfidare împotriva Familiei Regale.

Așadar, Meghan Markle și Prințul Harry își vor începe în mod oficial noua viață, fără titluri regale, pe 31 martie. Nu știm însă dacă Prințul William va “îngropa securea războiului” cu fratele său mai mic și vor fi din nou confidenți.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images