Profilaxia infectiei cu Virusul Sincitial Respirator

Asociatia de Neonatologie din Romania si Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” anunta inceperea sezonului pentru profilaxia infectiei cu Virusul Sincitial Respirator (VSR), o problema mai putin abordata pana acum in Romania.
Infectia cu Virusul Sincitial Respirator este foarte des intalnita la nou-nascuti, la sugari sau in prima copilarie. Este cea mai cunoscuta cauza de bronsiolita si de pneumonie in primul an de viata, afectand aproape toti copiii pana la varsta de doi ani. La copiii nascuti prematur VSR poate provoca infectia pulmonara, fiind necesara internarea. “Infectiile cu VSR se produc cel mai des in perioada octombrie-martie, acesta fiind motivul pentru care Asociatia de Neonatologie din Romania a anuntat la incepulul lunii deschiderea sezonului de profilaxie. Ii invitam pe parintii copiilor cu risc mare pentru infectii severe cu VSR – prematuri, cei cu boli cronice pulmonare, cu displazie bronhopulmonara si boli cardiace congenitale – sa se prezinte la maternitatea unde copilul lor s-a nascut si sa intrebe medicul neonatolog despre profilaxia infectiilor cu VSR”, spune Prof. Dr. Silvia Stoicescu, presedinta Asociatiei.
martie 2nd, 2021 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate