Quentin Tarantino va lansa cartea “Once Upon a Time in Hollywood”

Regizorul american Quentin Tarantino va publica două cărți, cu editura HarperCollins, iar una dintre va fi o adaptare a filmului “Once Upon a Time in Hollywood”. Se zvonește că romanul va fi lansat în vara lui 2021.

“Până în ziua de azi am continuat să am o afecţiune extraordinară pentru acest gen. Aşadar, în calitate de pasionat de adaptări la forma de roman a filmelor, anunţ cu mândrie ‘Once Upon A Time in Hollywood’, contribuţia mea la acest sub-gen adesea marginalizat, dar îndrăgit, din literatură. Sunt, de asemenea, încântat să explorez în continuare personajele mele şi lumea lor într-un demers literar care poate (să sperăm) va sta alături de omologul său cinematografic”, a declarat regizorul.

“Once Upon a Time in Hollywood”/ “A fost odată la Hollywood” este o comedie și drama, apărută în 2019, scrisă și regizată de Quentin Tarantino. Filmul a fost produs de Columbia Pictures, Bona Film Group, Heyday Films și Visiona Romantica și distribuit de Sony Pictures Release, acesta fiind o coproducție internațională între Statele Unite și Regatul Unit.

Protagoniştii din film sunt actorul TV Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio) şi cascadorul său Cliff Booth (interpretat de Brad Pitt).

Cea de-a doua carte promisă de cineast se va numi “Cinema Speculation” și va fi “o imersiune profundă în filmele din anii 1970, un amestec bogat de eseuri, recenzii, note personale și “ce-ar fi dacă”, ale unuia dintre cei mai aclamaţi realizatori din lumea cinematografiei şi cel mai devotat fan al acesteia“, a mai spus Tarantino.

Quentin Jerome Tarantino, în vârstă de 57 de ani, este un regizor de film, scenarist, producător și actor american. Cele mai cunoscute creații ale sale sunt Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1994), Kill Bill Vol. 1 (2003), Kill Bill Vol. 2 (2004), Death Proof (2007) și Inglourious Basterds (2009).

Filmele realizate de Tarantino i-au adus acestuia premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA și Palme d’Or. În 2007, Total Film l-a clasat pe locul 12 în topul celor mai buni regizori din toate timpurile.