Radu Valcan: „Am plans si sunt bucuros ca am facut-o”

FIMG_0476ac pariu ca toate cititoarele TONICA o sa deschida revista la rubrica asta! Si eu as face la fel, ca doar e vorba de Radu Valcan! Noi l-am supus unui sir de intrebari picante, iar el a raspuns cu multa deschidere si sinceritate. Pe Radu il puteti admira in telenovela „Iubire si onoare”, de luni pana joi, la 20:30, la Acasa TV.

TONICA: Spune-mi trei femei din viata ta pe care le iubesti.

Radu Valcan: Mama, bunica si Adela (n.r. Adela Popescu, iubita lui).

 

T: In opinia ta, ce caracteristici trebuie sa aiba un barbat adevarat?

RV: In primul rand sa stie ce vrea de la viata, sa fie hotarat, puternic si, in acelasi timp, sensibil, sa nu se cenzureze in cazul in care n-ar trebui sa o faca, sa stie sa dea frau liber trairilor, evident in limite normale, sa fie sincer cu el insusi si implicit cu cei din jurul sau.

 

T: Cum te-ai descrie pe tine copil? Dar adolescent? Cand ai simtit ca ai devenit barbat?

RV: Eram un copil razvratit si timid in acelasi timp, eram curios pentru ca asa sunt din fire. Am fost si un „copil-problema” in unele cazuri. Eram pasionat de fotbal. In primii ani de scoala am fost premiant, dupa care am considerat ca premiile nu sunt atat de importante in viata. Am devenit din ce in ce mai dornic sa descopar lucruri. Adolescenta nu mi s-a parut atat de interesanta si incitanta, asta pentru ca abia asteptam sa devin barbat. Prima data m-am simtit „barbat” la 12 ani, varsta permisa pentru a sta pe locul din fata in masina. Iar atunci cand m-am barbierit prima data,  m-am simtit un „barbat adevarat”. A fost o tranzitie usoara, lucrurile au venit firesc. Cred ca trebuie sa privesti totul cat mai relaxat.

 

T: De ce barbatii sunt mai rezervati cand vine vorba de declaratii de dragoste?

RV: Consider ca atunci cand iubesti cu adevarat, nu esti rezervat. Unii iau asta ca pe o slabiciune si vor sa para puternici. Un „Te iubesc” e greu de spus si trebuie sa ti-l asumi.

 

T: Ce face diferenta dintre un barbat indragostit si un barbat care iubeste?

RV: Atunci cand iubesti, iubesti persoana respectiva cu tot cu defecte si calitati. Cand esti indragostit, poti cadea in capcana de a trai o iluzie. E clar ca „indragosteala” trece oricum, e prima etapa. In momentul in care iubesti, e pe viata.

 

T: Radu, si baietii plang cateodata?

RV: Cu siguranta, da. Despre mine pot sa spun cu certitudine ca am plans si sunt bucuros ca am facut-o, pentru ca numai in felul acesta mi-am dat seama ca am trait cu adevarat. Altfel nu ma puteam bucura cu sinceritate de ceea ce traiesc in momentul acesta. Din suferinte, din greseli ai de invatat si de la plans poti sa treci foarte usor la ras, la fericire.

 

T: Ce admiri cel mai mult la o femeie?

RV: Pot sa spun ce admir cel mai mult la Adela: naturaletea, simtul umorului, modestia.

 

T: Mai crezi in institutia casatoriei sau crezi ca e un simplu act?

RV: Eu cred ca e un simplu act, dar, din pacate, e un act care duce, in cele mai multe cazuri, la alterarea relatiei. Acum depinde de fiecare sa aiba grija de actul respectiv, sa nu se puna praf pe el.

 

T: Ai declarat despre Adela Popescu, iubita ta, ca e o femeie fascinanta. Ce o face sa fie asa?

RV: Felul in care rade, in care vorbeste, cum gandeste… absolut tot. Este o prezenta fascinanta din toate punctele de vedere.

 

T: Cum crezi ca poate fi prevenita monotonia intr-un cuplu?

RV: Sa fii intreprinzator, sa vii tot timpul cu ceva nou. Daca sunt doua spirite inovatoare, efortul nu-si mai are loc in ecuatie.

 

T: Care sunt numele tale preferate, de fetita si de baiat?

RV: Cand o sa am o fetita sau un baiat, o sa spun. Cu cat omul devine mai frumos, cu atat numele sau capata o rezonanta aparte.

 

T: Descrie un moment emotionant pe care l-ai trait.

RV: La un moment dat, dupa ce s-a difuzat un episod din „Iubire si onoare”, m-a sunat Iura Luncasu (n.r. regizorul telenovelei) sa ma felicite,. Pentru mine a fost un moment emotionant, care m-a miscat si m-a obligat, pentru ca nu-l auzi tot timpul pe Iura zicand asta.

 

T: Care sunt lucrurile ce te fac fericit?

RV: Acum ne-am hotarat sa iesim din Bucuresti, a fost o decizie de moment. E un lucru simplu, banal chiar, dar nu ai nevoie de ceva sofisticat, complicat, care sa te implineasca.

 

T: Gaseste trei cuvinte care sa descrie relatia pe care o ai cu Adela.

RV: Fericire, maturitate, relaxare.

 

T: Te regasesti vreun pic in Amir, personajul pe care il interpretezi in „Iubire si onoare?

RV: Avem cateva puncte comune, dar nu foarte multe. Amir iubeste femeia de langa el foarte mult si isi respecta familia foarte tare. E un om sincer si integru.

 

T: Ce o face pe o femeie sa fie femeie si nu o fetita care a acumulat niste ani?

RV: Maturitatea dobandita prin experientele diferite pe care le-a trait.

 

T: Cum te alinta iubita ta? Dar tu pe ea?

RV: Ne alintam in mai multe feluri si gasim modalitati care ne binedispun.

 

T: Radu, pana la urma, ce vor barbatii de la femei?

RV: Dar femeile ce vor de la barbati?

 

Text: Diana Sorescu

Foto: Acasa TV