Ralflo: “Pentru mine, viata fara muzica e ca viata fara aer”

Ralflo principalaRalflo Wehrlen s-a nascut in Franta iar talentul i-a fost descoperit inca de mic. Il cunoasteti, desigur, prin prisma colaborarilor pe care le-a avut cu artistii romani, printre care si cea cu Alb Negru la piesa “Mi-e sete de tine”.

A avut ocazia sa compuna si pentru artistii din Franta, dar spune ca Romania, pentru el, este acasa. Isi apreciaza fanii, a lansat o piesa noua, solo, la care pregateste si un videoclip si reuseste sa faca parte cu succes din peisajul muzical autohton.

 

Tonica: Buna, Ralflo! Spune-ne, in primul rand, cum ai ajuns sa colaborezi cu formatia Alb Negru pentru piesa „Mi-e sete de tine”?

Ralflo: M-am cunoscut cu Kamara pe Facebook. Fiind amandoi cunoscuti in industria muzicala, am auzit unul de celalalt si asa a inceput totul. Intamplator, eu in doua saptamani veneam in Romania asa ca el mi-a propus sa facem o piesa impreuna si, cine stie… poate sa devina chiar un mare hit. Si asa s-a si intamplat, din fericire.

 

Tonica: Ce inseamna muzica pentru tine?

Ralflo: Pentru mine, viata fara muzica e ca viata fara aer. Muzica e peste tot, asa ca nu am putut sa nu intru si eu in industria muzicala. Mai mult decat atat, mie muzica imi da niste emotii pe care nu as putea sa le simt din cauza oricarui alt lucru de pe pamant.

 

Ralflo secundaraTonica: Vrem sa ne povestesti despre proiectele tale solo, despre ce ne pregatesti pe plan muzical.

Ralflo: In primul rand, voi continua colaborarea cu trupa Alb Negru, de care sunt foarte atasat pentru ca imi sunt mai mult decat colegi. In al doilea rand, ma voi axa in continuare si pe proiectele mele solo, cum ar fi noua piesa pe care o puteti asculta deja pe YouTube, „I don’t know”, la care voi lansa si varianta in limba romana. In curand… si videoclip pentru ea. Mai mult decat atat, piesa „I don’t know” va fi inscrisa si pe lista pieselor care ar putea reprezenta Eurovisionul, anul acesta.

 

Tonica: Esti cantaret, dar si producator. Cum le imbini pe amandoua?

Ralflo: Pai… foarte usor. Cand nu sunt in promovare cu piesele mele, imi petrec majoritatea timpul in studio, unde produc piese pentru mine, dar si pentru alti artisti din Romania si de peste hotare.

 

Tonica: Esti nascut in Franta, talentul tau in materie de muzica a fost descoperit inca de mic, ai ajuns chiar si la New York. Ce vant te-a adus in Romania si ce parere ai despre peisajul muzical autohton?

Ralflo: Am ajuns in Romania prin prisma colaborarilor pe care le-am avut cu artisti autohtoni, precum Keo, Vama, Catalin Josan dar si trupa Proconsul. Despre artistii din Romania pot spune ca am ramas foarte impresionat de ceea ce fac ei si am reusit, de cand stau aici, sa invat foarte multe lucruri. Mi-a placut si stilul dance pe care l-am intalnit aici, dar pe care il auzisem deja in Franta prin Inna, Alexandra Stan sau trupa Akcent.

 

 

Tonica: Cum tii legatura cu fanii tai, cat de importanti sunt ei in ceea ce priveste cariera unui artist?

Ralflo: Trebuie sa spun, in primul rand, ca fanii mei sunt foarte importanti pentru mine si ii consider deja prieteni pe majoritatea dintre ei. Tinem legatura pe Facebook, unde tin neaparat sa spun ca eu sunt cel care le raspunde de fiecare data pentru ca, in ciuda aparentelor, sunt un om simplu care tine foarte mult la prieteni. Vreau sa le multumesc cu aceasta ocazie fanilor mei, fara de care nu as fi putut sa ajung unde sunt acum.

 

Tonica: Spune-ne, te rugam, inima ta si-a gasit stapana?

Ralflo: Nu mi-a placut niciodata sa vorbesc despre viata mea personala, de aceea nu o voi face nici acum. Consider ca, pentru fanii mei, este mult mai important sa stie ce fac din punct de vedere profesional decat personal.

 

Ralflo a treiaTonica: Cu ce artisti, atat romani, cat si internationali, ti-ar placea sa colaborezi si cu cine ai colaborat deja?

Ralflo: Sunt mandru sa spun ca am colaborat cu artisti din Romania precum Keo, Vama, Catalin Josan, Proconsul, Alexandra Ungureanu, Skizzo Skillz, Alb Negru, dar am compus piese si pentru artisti din Franta. Mi-ar placea forte mult sa colaborez cu trupa Deepcentral, Corina, Connect-R, Shift sau Parazitii. In curand voi face o colaborare cu fratele meu, Dioxy, care este un foarte bun cantaret de hip-hop in Franta.

 

Tonica: Ce alte pasiuni ai in afara de muzica?

Ralflo: Fotbalul si relatia foarte stransa cu fratele meu, Dioxy.

 

Tonica: Ce fel de persoana esti, una optimista?

Ralflo: Mereu am fost o persoana foarte optimista si sincera, iar aceste doua calitati ma ajuta foarte mult in viata de zi cu zi pentru ca succesul nu ma va schimba niciodata.

 

Tonica: Ce inseamna „acasa” pentru tine? Franta, Romania sau Italia, acolo unde ai rude din partea mamei?

Ralflo: Romania, pentru ca timpul pe care l-am petrecut aici m-a facut sa ma simt deja 80% roman. Dar si Franta, pentru ca acolo este familia mea. Insa distanta nu m-a facut niciodata sa ma departez de cei dragi.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa foto: http://www.facebook.com/ralflo.wehrlen