Raluca Moianu: “Mara e pasionata de puzzle”

Raluca MoianuDe la începutul anului 2005, Raluca Moianu si sotul sau sunt parintii unei fetite, pe nume Mara Ilinca. Mama recunoaste ca si-a modificat ritmul de viata in functie de timpul pe care il poate aloca fiicei.

 

1. Un copil trebuie sa vina pe lume atunci cand parintii au o relatie stabila, frumoasa, astfel încat sa poata creste într-un mediu bun, iubit si rasfatat de doi parinti. Varsta e mai putin importanta.

2. Am hotarat sa am un copil în clipa în care m-am simtit pregatita pentru a face fata unei asemenea responsabilitati. La 20 de ani eram înca un copil, visam sa-mi construiesc o cariera, sa ma plimb, sa vad lumea,

asa ca nimeni din familia mea nu s-a mirat ca am ales sa fac primul copil dupa varsta de 30 de ani.

 

3. Mara a devenit centrul universului nostru. Eu mi-am modificat ritmul de viata, mi-am ales colaborarile în functie de timpul pe care-l puteam aloca fiicei mele.

4. Multumesc lui Dumnezeu, am avut o sarcina usoara. Am muncit pana în ultima luna de sarcina si m-am simtit excelent. Am fost o gravida vesela si plina de energie. Recunosc ca l-am întrebat de multe ori pe medicul meu, dr. Radu Vladareanu de la Spitalul Elias, daca e ceva „anormal” în faptul ca ma simt atat de bine. Mai ales ca auzisem multe povesti despre sarcini complicate… Medicul m-a asigurat ca sunt multe femei care se simt excelent în perioada sarcinii si ca fac parte din categoria norocoaselor.

5. Eu n-am avut pofte, s-ar putea sa fie si o forma de rasfat al gravidelor. Am avut si eu parte de ceva senzatii ciudate, de exemplu, îmi doream din cand în cand sa beau o cafea, dar nu puteam sa beau mai mult de o gura, pentru ca   nu-mi mai placea gustul ei…

6. Eu n-am avut niciun fel de probleme. E adevarat ca m-am îngrijit, n-am mancat în exces, am avut grija ce anume mananc, am renuntat la Cola, am evitat dulciurile înlocuindu-le cu fructe si am încercat sa ma odihnesc cat mai mult.

7. Am pierdut fier mult la nastere, am suferit de anemie o perioada, nu prea ma puteam tine pe picioare, dar s-a rezolvat destul de repede cu un tratament adecvat.

8. Dupa cum am mai spus, la 20 de ani visam cu totul altceva si n-as fi fost pregatita pentru a avea grija de un bebelus. Nu regret nicio secunda ca am amanat un pic acest moment.

9. M-am întors pe ecran în ziua în care Mara a împlinit doua luni. Unii spun ca prea repede, dar mie mi-a prins bine. Am înteles ca trebuie sa fiu foarte organizata daca vreau cariera si timp pentru copilul meu.

10. Mara s-a nascut în vacanta dintre sezoanele TV, dar daca ar fi fost altfel, as fi luat o pauza pentru copilul meu, indiferent de situatia profesionala. A avea un copil este cel mai frumos lucru din lume, este un dar de la Dumnezeu.

11. Mi-am dorit sa nasc normal, dar medicul meu a considerat ca e mai prudent sa fac cezariana. Nu mi-am dorit sa nasc în apa, desi am citit mult despre aceasta tehnica.

12. Mara e frumoas?, isteata si rasfatata. E înca mica pentru a-i cere asa ceva, eu pentru ea sunt MAMA, cea mai apropiata fiinta din lume.

13. Ma uimeste zilnic facand lucruri pe care ma asteptam sa le faca mai tarziu. Acum, de exemplu, e pasionata de puzzle-uri. Interesant e ca are doar doi ani, iar puzzle-uri sunt recomandate, teoretic, la o varsta mai mare.

14. Iubirea a fost prezenta în relatia noastra de la început. A ramas, a crescut. Acum, de cand o avem pe Mara, avem un motiv în plus sa ne iubim mai mult.

15. Cel mai bine este sa aduci pe lume un copil într-un moment de stabilitate emotionala si materiala. Se poate si invers, sa ai un copil si apoi sa-ti construiesti cariera, dar cred ca e mult mai greu.

16. Adevarul e ca nu m-am îngrasat foarte mult în timpul sarcinii. Am luat doar 15 kilograme, de vreo 10 am scapat la nastere, iar cele 5 ramase s-au „dus” fara foarte multe eforturi.

17. Cand vrei un copil, te gandesti în primul rand la binele lui. Copilul e important, nu silueta. Daca ai un copil sanatos, ai tot timpul din lume sa te preocupi de aspectul tau dupa ce el se naste.