Ramona Badescu: „Secretul de a arata foarte bine este sa iubesti cu pasiune!”

Ramona Badescu: „Secretul de a arata foarte bine este sa iubesti cu pasiune!”Face naveta intre Italia si Romania, se imparte intre proiectele profesionale si viata personala si pe zi ce trece arata din ce in ce mai bine. Pe Ramona Badescu e drept ca o ajuta si ADN-ul, dupa cum ea insasi spune, insa optimismul si felul sau de-a fi, ca sa nu mai vorbim despre speranta si pasiune, sunt motoarele care o ajuta sa treaca cu brio peste orice obstacol. Ramona Badescu, o romanca in Italia.

 

Tonica: Buna, Ramona. Ce a insemnat pentru tine experienta emisiunii „Duminica in familie” si cat de important a fost acest proiect?

Ramona Badescu: Toate proiectele pe care le-am facut in viata mea si la care am participat au fost ca niste copii ai mei, pe care i-am crescut, tinut in brate si le-am dat toata atentia si iubirea necesara. „Duminica in familie” fost un proiect care m-a bucurat, mai ales ca l-am facut in tara mea si am fost foarte incantata sa prezint aceasta emisiune. Dar cum orice inceput are si un sfarsit, niciodata nu ma “leg” extrem de mult de un proiect, pentru ca trebuie sa-mi las sufletul liber pentru celelalte proiecte care vin.

 Vei mai ramane in Romania sau, in functie de oportunitatile pe care le vei avea, vei pleca?

In Italia este o carte care se numeste „Vai dove ti porta il cuore”, in traducere „Mergi unde te poarta inima”. Iar eu spun mereu: „Mergi unde te poarta munca!”. Ador calatoriile si intotdeauna am avut norocul sa calatoresc. Chiar daca iubesc foarte mult casa mea si punctul meu de referinta, imi place foarte mult sa calatoresc si sa merg unde sunt noi oportunitati de lucru.

 

In afara de emisiunile de divertisment prezentate pana acum, ce alt tip de emisiune ti-ar placea sa moderezi si de ce?

Mi-ar placea foarte mult sa creez o emisiune in care sa fac foarte multe interviuri cu oamenii de valoare, care m-au impresionat prin ceea ce au realizat ei, prin fortele lor proprii. Eu cred ca lumea astazi are nevoie sa se identifice intr-un model, sa creada in valori, sa vada ca totusi intr-o criza mondiala este inca loc de persoane care reusesc, nu pentru ca cunosc pe cineva sau fac compromisuri, ci pentru ca au incredere in fortele lor si in ei insisi.

 

Care este diferenta dintre divertismentul din Romania si cel din Italia?

Ramona Badescu: „Secretul de a arata foarte bine este sa iubesti cu pasiune!”In Italia, divertismentul este foarte direct, fara perdea, cateodata devine chiar prea vulgar. E un divertisment care reflecta libertatea de idei si de cuvant. In Romania, ma distram mai mult atunci cand nu se puteau spune multe lucruri, cand divertismentul era ascuns in spatele cuvintelor, era un divertisment mai elegant… In noile talente de azi nu mai gasim ceea ce aveau marii actori ca Toma Caragiu si alti actori foarte cunoscuti. Eu cred ca in Romania va trebui pus mai mult accentul pe un divertisment inteligent. Multe emisiuni din Romania sunt asemanatoare, au acelasi format cu emisiuni din Italia, “Te cunosc de undeva” – “Tale e quale show” – emisiune prezentata in Italia de Carlo Conti, “X Factor” se face si in Italia, “Dansez pentru tine” la fel, acolo se numeste “Ballando con le stelle”… Italienii investesc mai mult in programele lor.

 

In ce alte proiecte profesionale mai esti implicata?

Lucrez la musicalul meu, sunt in turneu in Italia cu spectacolul „Pasiune”, cu bandul meu de la Napoli si ca orice artist liber si care risca in meseria lui, sunt momente in care te pregatesti, lucrezi intens, pentru a putea iesi apoi cu proiecte noi. Perioada cea mai dificila si cea mai grea este aceea in care lucrezi cel mai mult pentru a putea iesi peste cateva luni cu un nou proiect care sa placa publicului tau. Ma bucur de faptul ca reclama pe care am facut-o la Gerovital a fost bine primita in Romania. Au vazut spotul si cei din Italia si a inceput sa fie o cerere mare pentru Gerovital si aici, in Italia.

 

Care este cel mai drag proiect sufletului tau, atat din Romania, cat si din Italia?

Din Italia a fost „Caracatita”, serialul „ La Piovra”, asa cum se numea aici, si Bagaglino. Primul a fost un film emotionant in care eram o femeie saraca, salbatica, fara machiaj si cu parul aproape nespalat, iar Bagaglino – un spectacol de varietati, in care cantam, recitam si eram imbracata in rochii frumoase si cu decolteu. Dar fiecare proiect in parte mi-a fost foarte drag sufletului meu si i-am dedicat toata atentia meritata.

 

Stim ca ai fost intrebata de nenumarate ori care este secretul frumusetii tale. Asa ca te vom intreba si de data aceasta… cum de arati atat de bine, cum te mentii?

Ramona Badescu: „Secretul de a arata foarte bine este sa iubesti cu pasiune!”Secretul meu este un ADN bun pe care l-am mostenit de la parintii mei si pe care am avut inteligenta sa nu-l distrug. Am dus o viata echilibrata, mananc sanatos, nu beau, nu fumez… Am pastrat intotdeauna un echilibru care nu a fost depasit. In acesti 45 de ani m-am mentinut cu sacrificii. Sportul nu lipseste din viata mea, fac yoga, pilates, incerc sa-mi hranesc sufletul si mintea. Secretul de a arata foarte bine este sa iubesti cu pasiune. O femeie cand iubeste are ochii plini de emotie.

 

Ce au romancele si nu au italiencele?

Romancele au o educatie a sufletului si a mintii desavarsite, sunt prea bune, prea supuse. Eu, dupa 24 de ani de Italia, inca ma mai comport ca o romanca, imi iubesc barbatul ca o romanca, il rasfat ca o romanca! Nu am reusit sa fiu italianca. De exemplu, cand iubitul meu vine la Roma, placerea mea cea mai mare este sa-i pregatesc acasa o cina romantica, chiar daca oricine altcineva ar iesi imediat la restaurant, fara sa se preocupe sa gateasca. Eu, in schimb, ador sa rasfat si sa fiu rasfatata.

 

Care este principiul tau de viata, dupa ce te ghidezi?

Speranta si increderea in mine insami si in Dumnezeu. Intuitia si sacrificiul si intotdeauna spun, asa cum m-a invatat mama mea, ca o sa apara soarele si pe strada mea.

 

Ramona, cum stai cu dragostea, esti o femeie implinita?

Stau foarte bine cu dragostea, sunt foarte implinita. Dar nu atat de bine ca sa fiu rotunjita! (rade)

 

Text: Ruxandra Raica

Credit foto: Istvan Hegyi