Ratiunea masculina vs frumusetea feminina. Cine castiga?

Ratiunea masculina vs frumusetea feminina. Cine castiga?Femeile frumoase se pot juca cu mintea barbatilor, facandu-i pe acestia sa nu mai gandeasca rational si sa accepte oferte care nu le aduc niciun beneficiu. Nu o spunem noi, ci cercetatorii chinezi care au publicat rezultatele acestui studiu in revista Frontiers in Neuroscience.

Barbatii devin irationali in fata unei femei frumoase

Psihologii au cerut unui grup de 21 de studenti de sex masculin sa analizeze 300 de fotografii cu femei. Jumatate dintre acestea au fost descrise ca fiind frumoase, iar cealalta jumatate, ca fiind mai putin atragatoare. In continuarea studiului, studentilor li s-a cerut sa repartizeze o suma de bani catre aceste femei, avand criteriu de impartire diferitele cerinte venite din partea acestora. Cercetatorii au masurat undele cerebrale ale participantilor, precum si timpul de raspuns al acestora. Concluzia? Cand ajungeau in dreptul unei femei frumoase, raspunsul era intotdeauna afirmativ si rapid, chiar daca cerinta acesteia era total ilogica. Scanarile cerebrale au demonstrat ca in tabara opusa se intampla exact invers. Studentii erau mult mai retinuti in a oferi sumele de bani cerute de femeile care, initial, le parusera mai putin atractive. Astfel, in urma acestui experiment, concluzia psihologilor din China a fost clara: barbatii isi pierd rationamentul logic in fata unei femei frumoase.

Text: Madalina Manole

ianuarie 28th, 2016 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate