Refuza sa ii faci loc rutinei in viata de zi cu zi

scapa de rutinaRutina face parte din viata noastra si oricat de mult am vrea sa schimbam asta, ei bine, uneori nu avem ce face! Rutina intervine in mai toate cazurile, respectiv domeniile. Ce-i drept, poate sa fie doar temporara, iar activitatile noastre sa ne desprinda din aceasta rutina plictisitoare si obositoare uneori.

De cate ori nu am cazut intr-o „mica depresie” doar din cauza plictiselii si, din obisnuinta, nu am facut nimic pentru a schimba starea.

Rutina poate aparea in orice moment al zilei, nu are o ora exacta sau un punct de unde sa porneasca.

   • Apare rutina la locul de munca? Oh, da!

Indiferent de domeniul de activitate, mai devreme sau mai tarziu monotonia se instaleaza si altfel toate lucrurile pe care le faci intra intr-o rutina zilnica. Activitatile de zi cu zi te plictisesc dupa o perioada de timp si, la un moment dat, ajungi la parerea ca nu mai ai nevoie sa iti aprofundezi cunostintele in niciun fel. Cu timpul, rutina zilnica de a aseza actele pe birou ori de a incerca sa vinzi produse intr-un magazin devine excesiv de plictisitoare. Insa dupa ce programul de munca s-a terminat si ajungi acasa, poti schimba intreaga traiectorie a monotoniei!

Nu e greu, exista o multime de activitati pe gustul fiecaruia si care ne pot schimba starile zilnice. Uneori, ne poate schimba ziua o persoana; un telefon iti poate imbunatati ziua mai mult decat te-ai fi asteptat.

  • Persoanele vesele te scapa de rutina 

Rutina intervine si in cuplu. Relatiile incep frumos, totul e roz, dragostea pluteste in aer si fluturasii zburda in interiorul fiecaruia. Inceputurile sunt cele mai frumoase. Sunt momentele in care nu te plictisesti de cealalta persoana, vrei sa vorbesti cu ea nonstop doar pentru a va cunoaste mai bine si a va descoperi, ajungeti sa va izolati de vechii prieteni doar pentru a va bucura de dragoastea voastra.

Momentele acestea sunt toate frumoase, iar plictiseala nu isi face simtita prezenta, timpul este singurul ce isi pune amprenta pe intreaga voastra relatie si, odata cu el, micile inconveniente se instaleaza si ele. Nu sunt conflicte, ci sunt stari de plictiseala. Dupa o perioada lunga de timp, nu mai sunteti dispusi sa faceti chiar toate activitatile impreuna si nu mai sunteti chiar atat de innebuniti sa petreceti fiecare moment impreuna, iar asta poate dauna relatiei voastre.

Insa rutina isi face aparitia si in dormitor, fie ca vrem sau nu. La inceput, focul pasiunii este aprins. Indiferent de ora, zi, loc, sunteti dispusi sa va condimentati relatia, dar, in timp, acest lucru nu mai este la fel si multe cupluri ajung sa se desparta ca urmare a faptului ca pasiunea din dormitor s-a stins. Sta insa in puterea voastra sa va salvati relatia!

Text: Camelia Maria Diaconu