Relatia extraconjugala cu colegul de birou

Relatia extraconjugala cu colegul de birouTe trezesti dimineata si te gandesti ca te asteapta o noua zi plictisitoare la birou. Aceleasi persoane, acelasi gust al cafelei, aceeasi munca de sisif. Insa nu acelasi lucru se intampla in momentul in care constati ca in birou mai exista cineva care iti face inima sa bata mai repede.  

A lucra intr-o companie mica ofera angajatilor oportunitatea de a dezvolta relatii de prietenie si in afara orelor de program, spre deosebire de marile concerne in care se pot intalni oameni interesanti, insa fara a-i cunoaste indeaproape. Dupa cum spuneam, spatiile mici de lucru au tendinta de a favoriza un anumit tip de apropiere care poate duce la aparitia unor relatii romantice. Pe de alta parte, e normal sa te simti atras de cineva care iti este apropiat zi de zi. Cand te implici intr-o relatie cu un coleg,  aproape ca nu mai e nevoie sa parcurgi toti pasii necesari pentru a cuceri redute de neatins. Sunteti in permanenta impreuna, in contact direct, discutati despre viata si munca, luati masa impreuna, toate strategiile premergatoare unei relatii sunt acolo.

E-mail-uri secrete si zambete ascunse
Ca in majoritatea relatiilor noi, adevarata incitare apare inca de la inceput: flirtul, e-mail-urile secrete, zambetele si privirile cu tenta sexuala, jocurile nevinovate. Toate acestea sunt bonusuri care iti aduc bucurie in lungile si grelele zile de la serviciu. Dimineata te simti vitalizata si zambesti tuturor, te simti in al noualea cer, ai un comportament de liceeana. Pranzurile la birou vor incepe sa nu mai fie interesante si va veti cauta un refugiu, un loc doar al vostru unde sa va descoperiti unul pe altul. Daca va exista „chimie” intre voi, sansele sa lucrati bine si sa primiti complimente pot fi favorabile jobului vostru si sa nu apara barfe legate de relatia voastra. Insa dupa cum se stie, in viata, odata cu binele apare si cealalta parte, adica momente penibile sau de groaza la care nu te gandesti in clipele de fericire.

Subiect de barfa pentru colegi
Consecintele deciziei de a te implica intr-o asemenea relatie pot fi fericite sau dimpotriva. Daca esti o persoana norocoasa, ti-ai gasit fericirea, daca nu, ghinionul va fi cuvantul de baza din viata ta. Prima dilema prin care trece un cuplu de colegi de  birou este daca vor putea face fata sau nu momentului in care vor deveni subiect de barfa. Asumarea responsabilitatii unei astfel de probleme trebuie sau ar trebui sa fie bilaterala, pentru ca nu va fi deloc placut pentru cel care va trebui sa se justifice fata de ceilalti. Cel mai de dorit in momentul in care relatia devine publica, este sa spuneti adevarul. Logica e simpla: a spune adevarul atunci cand sunteti intrebati face sa scada sentimentul de vinovatie si nu va trebui sa va asumati alte lucruri neadevarate, care in final tot vor fi aflate. Aventura se bazeaza pe noutate si necunoscut..

Relatia dintre sef si angajat
Relatia cea mai sensibila este cea dintre sef si subaltern, acest lucru devenind periculos in contextul termenului de hartuire sexuala. Barfa de birou poate distruge prestigiul departamentului in sine, fara a mai discuta despre reputatia celor implicati. Daca seful tau afla ca esti mai interesata de relatii de iubire decat de job, s-ar putea sa-ti taie biletele de iubire cu culoare rosie si sa fie nevoie sa iti cauti un alt loc de munca. Uneori, oricat de multa noutate sau incitare va aduce relatia cu un coleg in viata ta, pentru el poate fi o simpla trecere in revista a fetelor disponibile. Insa tu vei fi expusa oprobiului public si vei suferi cel mai mult. Pot aparea scene in functie de relatia extraconjugala, care sa duca la discreditarea ta si implicit a serviciului respectiv.

Text: psiholog Sorina Cristea
[email protected]
0721 697 207