Reţeta unui cuplu (aproape) perfect

reţeta unui cuplu

Când suntem nefericiți din dragoste sau tocmai ne-am despărțit de el (ea) ne întrebăm care este reţeta unui cuplu perfect. Ce ar fi trebuit să facem ca să nu fi ajuns într-o astfel de situație. Am vrea atunci tare mult să știm cum sunt alții în viața de cuplu și care este secretul longevității relației lor.

O rețetă a cuplului perfect nu există. Psihologii au reținut din experiența lor cu pacienții motivele insuccesului, dar și câteva trucuri pentru reţeta unui cuplu (aproape) perfect.Lipsa intimităţii se citeşte în gesturi

 Foarte mulți cred că dacă atracția sexuală a început să slăbească nu se mai poate face nimic și se acomodează cu noua situație. Ei sunt convinși că așa trebuie să se întâmple într-o relație peste care a trecut ceva timp.  Atunci apar tensiunile în cuplu pentru că viață sexuală devine mai săracă. Motivele poate că nu sunt rostite, dar lipsa intimității se va citi în gesturile zilnice ale celor doi parteneri. Ei vor fi mai nervoși, mai puțin răbdători și în final vor apărea certuri violente cu urme de neșters pentru amândoi.

PotentForte Naturalis este un supliment alimentar care are la baza o combinatie de extracte vegetale cu actiune fortifianta asupra intregului organism, crescand tonusul fizic, intelectual si sexual.

Psihologii ne spun că de vină a fost convingerea partenerului că dorința sexuală pălește odată cu trecerea timpului. Se pare că mai ales bărbații sunt cei vinovați. De multe ori ei se simt motivați să se gândească la altă femeie ca la o nouă posibilitate de revigorare a vieții lor sexuale. Viața lui sexuală a rămas imatură. Fiind lipsit de dorință, el nu este în stare să treacă de la faza atracției sexuale brutale la rafinamentul actului sexual.

De ce se lasă tăcerea în cuplu?

La primele întâlniri el și ea sunt entuziasmați că au multe subiecte în comun despre care pot să discute. După un timp în cuplu se lasă tăcerea. Psihologii ne spun că de vină este lenea noastră intelectuală. Cunoștințele și experiențele cu care el și ea au venit la început s-au epuizat și apare senzația că nu mai au nimic să-și spună. Își vor reproșa reciproc lipsa de comunicare și de aici sentimentul că relația nu merge bine.

Important este să nu credeți că dacă va veți întâlni cu altcineva veți comunica mai bine. La începutul noii relații normal că totul va merge strună dar va veni și timpul când iarăși se vor epuiza subiectele de discuție fără că altele noi să apară. Adevăratul motiv al lipsei de comunicare nu este plictiseala din casă, ci neputința de a avea ceva de spus. Un cuplu de lungă durata este susținut de curiozitatea intelectuală și dorința sexuală a partenerilor.

O sexualitate bogată nu se poate dezvolta fără o bună comunicare. Intimitatea va fi pierdută pentru că ea nu înseamnă doar apropiere fizică. Așa că nu ezitați în timpul liber să citiți o carte sau să mergeți la teatru.

Ce trebuie să eviți?

Ce nu ar trebui să se întâmple într-o relație de cuplu? Psihologii au identificat câteva comportamente specifice unui cuplu de scurtă durată. Este normal ca uneori să te cerți cu partenerul dar nici un gest nepotrivit, urât, n-ar trebui să scape.

Acesta va fi reproșat mai târziu. S-a observat că cei care au o bună imagine despre relația lor sunt mai încrezători în sentimentele partenerului și ei formează un cuplu de durata. Când începeți să vă amintiți gesturile urâte veți vrea ca ele să nu se fi întâmplat. Un cuplu care nu are o bună imagine despre sine are puține șanse de supraviețuire.

Nu încălcați teritoriul unde partenerul își ține obiectele personale sau își desfășoară activitatea preferată.  Un motiv de despărțire des întâlnit este insatisfacția sexuală care apare pentru că cei doi nu reușesc să se dorească unul pe altul în același timp. Încercați să dedicați o zi din săptămâna special relației voastre.

În acele ore nu se primesc vizite și nu se ține televizorul deschis. Aveți răbdare cu sentimentele și dispozițiile partenerului. Cu timpul veți reuși că ziua dedicată cuplului să fie o bucurie erotică pentru amândoi.

Cristina Dudău

Foto Shutterstock