Rita Muresan: “Kilogramele in plus sunt uneori «protectia» noastra. Pe mine m-au ajutat sa nu-i mai judec pe altii”

Rita Muresan PRINCIPALAIn toamna anului trecut, designerul Rita Muresan a surprins pe toata lumea, dupa ce in cateva luni a reusit se slabeasca spectaculos. In timp, silueta Ritei, fosta Miss Romania in anii ’90, a suferit transformari din cauza unor probleme personale pe care a incercat sa le depaseasca cu ajutorul dietelor, dar si al specialistilor. Nu a reusit. Kilogramele in plus instalate incet-incet pe corpul Ritei Muresan, altadata perfect proportionat, au determinat-o sa recurga la un mod inedit de abordare a acestei probleme, cu care se confrunta majoritatea oamenilor.

Am rugat-o pe Rita Muresan sa ne povesteasca despre succesul ei, pas cu pas.

Tonica: Esti senina si frumoasa. De unde ai atata liniste pe chip si in suflet, intr-o lume atat de agitata?

Rita Muresan: In ultimii ani, am incercat sa imi gasesc linistea si pacea interioara. Am calatorit pentru asta, am mers la scoli spirituale, am facut diverse terapii. Insa abia cand am inteles ca Dumnezeu ne iubeste neconditionat, ca suntem aici veniti la scoala si ca tot ce se intampla este spre binele nostru, doar atunci am inceput sa ma simt protejata si iubita cu adevarat.

 Tonica: Iti este mai usor acum, pentru ca l-ai “intalnit” pe Dumnezeu, protectia Suprema… Ce faci cand vin peste tine problemele inerente, cu care se confrunta orice om?

Rita Muresan: Nu, nu e usor sa mentin o vibratie inalta a gandurilor mele, este o munca continua cu mine, insa este singura cale de a gasi linistea. Nu sunt o persoana care sta toata ziua in meditatie, chiar deloc, insa, incerc pe cat posibil sa pun gandul, vorba si fapta pe aceeasi linie.
Noi, oamenii, avem tendinta de a ne sabota singuri si de a lasa frica sa conduca actiunile noastre. Dar ce inseamna frica?! Inseamna lipsa credintei. De aceea, cand mi-e greu, chem ajutor de la Iisus sau Fecioara Maria, de la Ingeri si Arhangheli, si mai ales de la Tatal Ceresc Suprem. 

 

Tonica: Spune-mi, te rog, care a fost cauza surplusului de kilograme, nu te stiu o gurmanada…

Rita Muresan: Acumularea kilogramelor poate avea mai multe cauze: fizice, psihice sau spirituale. De multe ori, acele kilograme in plus sunt protectia noastra. Nu stim niciodata in ce situatie ne pune viata si ce avem de invatat sau rezolvat.

 

Tonica: Asadar, kilogramele in plus au fost o lectie spirituala pentru tine. Concret, ce lectie ai invatat?

Rita Muresan: Prin natura meseriei mele, am fost de multe ori in situatia de a judeca persoanele din punct de vedere fizic, chiar si involuntar. Lucram cu un tipar “perfect”, aratam la fel si ma invarteam printre oameni de acelasi gen. Insa viata m-a dus si in partea cealalta si acum inteleg multe. Suntem oameni, suntem supusi greselilor, iar experientele ce vin peste noi ne invata lectii. Daca am invatat ceva pana acum este sa nu mai judec. Nimic si pe nimeni! Pentru ca orice judecata se intoarce si te trezesti pus in situatia aceea ca sa vezi si tu cum e sa te judece altii.

Tonica: Unde te situezi acum?

Rita Muresan: Sunt multumita de fiinta care am fost si mai ales de fiinta care am devenit. Am crescut intr-o familie unde educatia primita era in spiritul binelui, iubirii si credintei in Dumnezeu. Am pastrat mereu aceste valori si ca respect pentru tot ce am invatat de la parintii mei si bunica mea. Anul care a trecut a fost un an complex pentru mine. Am inceput sa tin seminarii in care vorbesc oamenilor despre Ingeri si Arhangheli, putere interioara, iubire neconditionata, protectie, relatia cu Divinitatea, abundenta si libertate. In noiembrie, cand credeam ca m-am echilibrat si m-am linistit deplin, mama mea a ales sa mearga la Dumnezeu. Mi-a fost greu, si acum inca imi e, insa ma consolez cu ideea ca e bine acolo unde e. Si din aceasta experienta am avut de invatat.

 

Tonica: Ai planuri de perfectionare in acest domeniu?

Rita Muresan: Da. Invat permanent. Ma gandesc, chiar, sa fac niste cursuri in S.U.A. pentru a lucra cu oamenii care trec prin astfel de situatii si care, de multe ori, prin durerea lor, tin sufletele celor plecati agatate. Am trecut prin multe si ma gandesc ca experienta mea poate ajuta.

Tonica: Care este primul pas?

Rita Muresan: Am o pagina de facebook, Rita’s Angels, unde comunic cu cei care imi scriu pe teme spirituale, dar si pe pagina Rita Muresan raspund la mesaje. Merg in tara si tin aceste seminarii tuturor celor care isi doresc o schimbare, dar si celor care isi cauta raspunsuri. Si eu le-am cautat si ma bucur ca am inceput sa imi invat lectiile de viata, chiar daca nu reusesc inca sa fiu zen tot timpul. Asa cum spuneam, muncesc zilnic cu mine, merg la Scoala de Inforenergetica, calatoresc, meditez si ma rog.

 

Tonica: Esti mandra de tine, de felul in care ai evoluat?

Rita Muresan: Sunt mandra ca sunt romanca! Ma bucur ca am ales sa ma nasc aici, pentru ca aceasta tara este una speciala si astept sa traiesc clipa cand romanii se vor trezi si isi vor relua demnitatea si mandria de a fi roman! Inceputurile civilizatiei mondiale au fost pe aceste meleaguri. Sfinxul este un portal energetic foarte important pentru planeta. Sarmisegetuza la fel. Iar numai faptul ca un spirit ca Arsenie Boca a ales sa fie roman ar trebui sa ne spuna multe! Pana si shamanii din Peru care traiesc rupti de orice fel de realitate stiau de Romania si de Sfinx.

Tonica: Ce faci anul acesta?

Rita Muresan: Vreau sa continui sa tin seminariile, am scos o linie de tricouri cu Ingeri si, in martie, incep sa lucrez la un proiect dedicat Mamei Pamant.

 

Text: Alina Stroe