Robert Downey Jr. cere ca Hollywoodul sa-l ierte pe Mel Gibson

1a6lz884Mel Gibson a fost dat la o parte din lumea hollywoodiana dupa scandalul cu fosta sa iubita, Oksana Grigorieva. Actorul a fost acuzat de antisemitism si de comportament violent, in urma inregistrarilor telefonice facute publice de rusoaica.

Colegul si prietenul sau, Robert Downey Jr., ii ia insa apararea actorului din Braveheart: “Daca nu esti fara pacat – si daca esti, inseamna ca te afli in industria gresita – ar trebui sa-l  ierti pe Mel si sa-l lasi sa lucreze.(…) Este un baiat bun cu o inima buna”.

Robert n-a fost nici el chiar usa de biserica, fiind cunoscut la Hollywood ca petrecaret, dependent de droguri. A si fost inchis pentru aceste probleme si chiar Mel l-a ajutat sa-si revitalizeze cariera oferindu-i un rol in Air America.

“Cand nu puteam sa ma trezesc, el imi spunea sa nu imi pierd speranta si ma incuraja sa-mi gasesc credinta.(…) Si nu reuseam sa ma mai angajez, asa ca el m-a distribuit in rolul principal al unui film care era creat de fapt pentru el. Mi-a oferit un acoperis deasupra capului si  mi-a pus mancare pe masa si, cel mai important, spunea ca daca accept responsabilitatea pentru greselile mele si imi imbratisez partea aceea urata a sufletului, pe care o numea «cactus», o sa devin barbat”, a povestit Robert despre prietenul sau.

Downey Jr. le-a cerut celor de la Hollywood sa-i ofere lui Mel Gibson aceeasi sansa pe care el i-a oferit-o lui si sa-i permita sa-si continue “contributia la arta colectiva fara rusine”. Asta da prietenie!

Text: Bianca Badescu