Roberto Cavalli, un maestru al seductiei

-0a0a0a0a0a0a0a0apoza_roberto_cavalli_catalina“Designerul fara inhibitii” Roberto Cavalli s-a nascut pe 15 noiembrie 1940 in Florenta si este fondatorul brandului cu acelasi nume. Celebrul creator provine dintr-o familie cu preocupari artistice, mostenind astfel pasiunea si talentul creator. A urmat cursurile Academiei de Arte din Florenta, avand ca focus imprimeurile textile. Calitatile de vizionar si abilitatile dezvoltate in marochinarie i-au adus colaborari celebre cu Hermes si Pierre Cardin. In 1970 isi prezinta la Paris prima colectie pret-a-porter, iar in 1972 deschide primul magazin in Saint-Tropez.

 

Creatia somptuoasa Roberto Cavalli, un limbaj neconventional

Luxul senzual, eleganta excesiva, opulenta si glamourul sunt atributele care definesc brandul Roberto Cavalli. Stilul lui inconfundabil, usor neortodox, provocator si fantezist dicteaza industria modei. Creatiile controversate au ca sursa de inspiratie natura si arta in toate formele ei. Originalitatea, croiul elaborat, asimetriile, i-0a0a0a0a0a0a0a0apoza_roberto_cavalli_2_catalinamprimeurile geometrice, texturile diafane,  drapajele, taieturile provocatoare, cromatica puternica, ornamentele si artificiile inovatoare (pene, dantela transparenta, paiete, strasuri) califica elogios brandul Roberto Cavalli. Este o companie independenta, care vizeaza publicul larg si detine mai multe linii de produse: colectia exclusivista Roberto Cavalli, linia accesibila “Just Cavalli” care cuprinde accesorii, lenjerie intima, parfumuri, incaltaminte si o linie pentru copii “Angels&Devils”.

 

 Femeia Cavalli

Designul intrigant Roberto Cavalli simbolizeaza femeia puternica, ferma, senzuala, nonconformista, excentrica si sarmanta. Original si intuitiv, Cavalli a reusit sa stilizeze clasicul feminin si impresia de platitudine, prin inovatie, viziune revolutionara si spirit liber. Creatiile sale controversate sunt o prezenta notabila pe covorul rosu, divele Heidi Klum, Victoria Beckham, Laetitia Casta, Madonna, Drew Barrymore, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Beyonce, Charlize Theron, Britney Spears, Cindy Crawford, Diane Kruger, Sharon Stone, Rihanna sau Paris Hilton sunt adeptele senzualitatii Cavalli. Designerul este cunoscut si pentru show-urile de moda fabuloase, dar si pentru stransa colaborare cu supermodelele Naomi Campbell, Eva Herzigova, Bar Rafaeli, Gisele Bundchen, Elisabetta Canalis, Kate Moss sau Carolyn Murphy, care au defilat pentru celebrul designer.

Roberto Cavalli este un brand de lux care depaseste domeniul competitiv din industia modei, fiind prezent in peste 50 de tari din intreaga lume.

 

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.fragrancex.com, www.thinkfashion.com

Credit foto: www.vogue.fr