10 rochii pe care le poţi purta tot anul

Alege rochia preferată pe care să o adaptezi uşor în orice situaţie, în oricare anotimp!

Este ştiut faptul că noi, femeile, avem nevoie de o garderobă imensă. De la rochii şi fuste care să se potrivească pentru fiecare anotimp în parte, până la tot felul de pantaloni, lungi, scurţi, din diferite materiale şi culori, bluziţe, cămăşi, pulovere şi tricouri…

Deşi sezonul de vară aproape a trecut, moda sezonului de toamnă înseamnă mai mult decât aceste articole. Moda acestui an este alcatuită dintr-o diversitate de stiluri, gata să fie adoptate: o multitudine de rochii elegante sau rochii oversize, trenciuri, pantofi statement sau pulovere feminine. Însă, cel mai popular articol din acest sezon este rochia. 

Pentru a te scuti de una dintre probleme, am făcut o selecţie de zece rochii care se potrivesc în tot timpul anului.

1.     Rochia cu mâneci bufante

Rochia cu mâneci bufante, trei sferturi, şi scurtă se potriveşte se potriveşte atât în serile călduroase, cu o pereche de sandale, dar şi când este mai frig, cu o pereche de ciocate lungi şi cu o perche de dresuri.

2.     Rochia lungă pe gât

Acest model de rochie se potriveşte la evenimentele de seară, nunţi, botezuri, revelioane selecte sau la cinele romantice de la restaurante. Ea poate fi purtată în orice sezon, atât cu sandale cu toc sau cu stiletto.

3.     Rochia lungă cu mâneci scurte

Rochia lungă şi dreaptă poate fi purtată atât cu sneakerşi, teneşi, cât şi cu sandale, vara. Dacă îi adăugăm o curea lată, maro în talie, ea se poate purta şi cu cizme înalte.

4.     Rochia în carouri

Rochia lungă în carouri este potrivită în sezonul cald, la picnic, într-un câmp plin de flori sau în sezonul mai rece, purtată cu cizme şi cu o giacă de piele întoarsă.

5.     Rochia simplă neagră

Acest tip de rochie poate fi purtată oricând, oriunde. Este de departe cea mai versatilă. Toate outfiturile care se fac din aceasta se datorează accesoriilor, încălţămintei şi gecilor pe care le purtăm cu ea. Primăvara, vara, merge combinată cu tenişi sau sandale, cu curea în talie, sau fără, cu cercei mari sau cu lanţuri lungi şi multe. Toamna şi iarna se poate combine cu ciocate şi cu geci de piele.  

6.     Rochia cu mâneci lungi şi prinsă în talie

Modelul este perfect pentru serile în care ieşi cu fetele la terasă sau dacă te scoate iubitul la o cină romantică. Cel mai bine se potriveşte cu sandale romane.

7.     Rochia cu guler şi mâneci trei sferturi

Acest tip de rochie se poate combina în sezonul rece cu cizme scurte sau ghete, iar în sezonul cald, cu pantofi de tip Oxford shoes.

8.     Rochia decoltată

Acest tip de rochie este potrivit cu sandale sau pantofi cu platformă înaltă. Modelul de rochie te duce cu gândul la însorita Coastă Amalfitană sau la Riviera Franceză.

9.     Rochia creion cu mâneci lungi

Modelul cu nasturi în faţă, ca de cardigan, poate fi purtat cu cizme lungi, în sezonul rece, eventual cu o maletă pe sub, sau cu bustieră, sandale cu toc cui foarte înalt şi cu bijuterii mari, în serile de primăvară.

10.  Rochia pe gât, cu mânecă lungă

Acest model de rochie duce cu gândul la plimbările prin parcurile botanice din Harlow Carr sau Cambridge. Sandalele cu toc gros sunt soluţia cea mai bună pentru a completa ţinuta, însă nici pantofii cu toc scurt şi cu baretă nu sunt de neglijat.

Text: Bettina Cristea

Photo: Harper’s Bazaar, Freepik