Rolul de mama – cel mai important din viata unei femei

197K9368Copiii sunt mereu un dar de la Dumnezeu, ei ne ajuta sa ne gandim cu blandete la viitor si sa infruntam mai curajosi incercarile la care ne supune viata. Rolul de mama este cel mai important din viata unei femei iar educatia este insuflata intotdeauna de parinti care vor sa ofere totul copiilor.

Doamna Cezara Dafinescu si-a pus sufletul pe tava in fata fiicei sala, Raluca, pe care a invatat-o si a sfatuit-o asa cum a stiut mai bine. Fericirea si emotia se citesc in ochii actritei cand vorbeste de fiica sa…

 RALUCA, FATA MEA

Stii cum il facem pe Dumnezeu sa zambeasca?! Facandu-ne planuri de viitor. Eu nu mi-am planuit nimic in viata mea  personala, totul a venit de la sine… Si pe fiica mea am primit-o in dar atunci cand trebuia. Am considerat intotdeauna ca o femeie nu se implineste daca nu e mama si sotie! Oricat de greu ne-ar fi, le putem face pe toate si poate ca asa are farmec viata… cu hopuri, lectii de invatat, frustrari si bucurii. Venirea  pe lume a  fetitei mele, Raluca, nu a fost premeditata. Ea, fata mea, Raluca, a fost darul meu de la Dumnezeu, ratiunea mea de a fi!

            Rolul de mama este, cu siguranta, cel mai important rol  din cariera unei femei. Si, uneori, mi-e teama ca e rolul meu cel mai putin… reusit. As fi vrut sa-i ofer fetitei mele totul… stelele de pe cer… Dar nu stiu daca intotdeauna am reusit sa-i fiu de ajutor in momentele ei grele. Nu  stiu daca eu am putut fi pentru ea acea minunata femeie pe care fiecare o numim mama. Am incercat sa-i fiu cea mai buna profesoara, sa o invat lectia compasiunii, a iubirii, a curajului. Am vrut sa-i ofer o iubire suava ca o floare, dar posesiva ca o leoaica ce sunt, nu stiu daca am reusit. Imi doream ca fata mea sa fie fericita, pentru ca fericirea este sanatatea sufletului, ea inseamna sa te impaci cu tine insuti… Raiul pe pamant este o alegere pe care trebuie sa o faci, nu un loc pe care trebuie sa-l gasesti. Am vrut sa-i spun fetitei mele ca fiecare suflet de pe pamant are o poveste a lui, dar iti trebuie un gram de iubire s-o intelegi. Am vrut sa o invat ca, in fiecare zi, trebuie sa-i fie… dor de adevar, pentru ca minciuna-i  peste tot. Sa-i fie dor de dragoste, dragoste curata, pentru ca omenirea nu mai pune valoare pe acest sentiment nobil… Am vrut sa-i  spun: “Pastreaza soarele in  suflet si in priviri, atinge-i duios pe cei din jurul tau cu sufletul tau frumos… Ai grija de sufletul tau, acolo se ascunde o adevarata comoara, cauta  in sufletul tau si daruieste bunatatea ce se ascunde acolo! Fiecare zi ne aduce mai aproape de ceea ce asteptam cand iubim… Fiecare zi ne indeparteaza de ceea ce vrem sa uitam cand suferim. Am vrut mereu sa o fac sa inteleaga ca nimeni nu e insarcinat cu fericirea ta.  Doar TU! Am reusit? N-am reusit… ? Timpul imi va raspunde.

Text: Ruxandra Raica