Rolul tatalui modern

Rolul tatalui modernSa gatesti, sa te joci, sa te antrenezi, sa fii dragastos, sa cumperi paine si sa nu uiti zilele de nastere ale celor dragi, cu alte cuvinte sa fii un tata si un sot bun. Nu este deloc usor in zilele noastre.

Rolul barbatului in familiile moderne presupune multa munca si efort. Majoritatea cuplurilor care divorteaza sustin ca se despart din cauza problemei de distribuire a rolurilor in casa. Dar care este rolul exact pe care trebuie sa-l aiba barbatul in cuplu si in familie? Ce asteapta sotiile de la el?
 
Roluri in familie
Barbatul are dezvoltat instinctul de a-si proteja casa si familia de orice amenintare externa. Acest lucru se observa incepand cu corpul barbatului, care este mai mare si mai puternic. De asemenea, influenteaza si alti factori, precum mediile de comunicare sau avansarea femeii in societate. Probabil aceasta este una dintre cele mai importante influente, mai ales ca prin iesirea femeii din casa pentru a munci s-a impus o expansiune a rolului barbatului in camin. Conform studiilor, in 70% dintre casele din SUA, barbatul este principalul sustinator financiar al familiei. Specialistii sustin ca exista o necesitate instinctiva din partea barbatului de a asigura hrana familiei, un loc unde sa doarma si siguranta. De aceea, multi barbati sufera depresii atunci cand raman fara loc de munca. Insa barbatul nu aduce numai suport material. Asa cum femeile au bucuria de a-si exprima emotiile, barbatii o fac intr-o forma mai practica si spontana de a-i multumi pe copii si a-i face sa se simta aproape din punct de vedere emotional, mergand la pescuit sau la antrenamente sportive.

Care este rolul barbatului in cuplu?
Daca le intrebam pe femei, lista ar fi infinita. Fara indoiala, sunt anumite functii esentiale care ajuta la constituirea unui cuplu solid si stabil.
Iata ce ar trebui sa faca barbatul pentru a forma un cuplu fericit:
1. Iubeste-o si respect-o. Aceste cuvinte se repeta la ceremoniile civile si religioase atunci cand se oficiaza casatoria. Daca reusesti, casnicia ta are un viitor promitator.
2. Fii fidel sexual si emotional. Nimic nu defineste mai bine casatoria decat promisiunea fidelitatii. Acest lucru poate fi asigurat de catre barbati. Sotia ta se asteapta sa-ti imparti sentimentele si emotiile cu ea. De aceea, nu te plange nici unei femei care sunt problemele din casa ta. Chiar daca intentiile tale sunt nevinovate, sotia ta va vedea apropierea ta emotionala de o alta femeie ca pe o infidelitate.
3. Ascult-o fara sa o judeci. De fiecare data cand sotia ta iti povesteste ceva, nu incerca sa rezolvi problema. Uneori, ceea ce vrea ea este pur si simplu prezenta ta si disponibilitatea de a asculta.
4. Sprijin-o si fii alaturi de ea in aspiratiile sale din si in afara casei. Rolurile s-au schimbat si din ce in ce mai multe femei au cariere de succes. Atunci cand copiii au crescut, femeile decid sa-si indeplineasca aspiratiile profesionale.
5. Incearca sa intelegi cum se schimba emotiile ei. Misiunea ta nu este sa schimbi modul de gandire a sotiei tale pentru ca ea sa-ti fie mai asemanatoare tie. Accepta diferentele.
6. Tine-te de cuvant. Daca ai promis ceva, nu uita sa-ti indeplinesti promisiunea. Femeile sunt, prin natura lor, nervoase daca vad ca le-ai invitat la cina si uiti sa rezervi masa. Este posibil ca ea sa fi stat toata dupa-amiaza sa se aranjeze, sa-si caute o rochie frumoasa sau sa se laude tuturor prietenelor ca va lua cina in oras.
7. Fii mai afectuos. Pentru sotia ta, afectiunea este mai mult decat o strangere de mana sau un sarut parintesc pe frunte. Ai mare grija, ca daca sotia ta nu te simte aproape, te poate parasi!  Este motivul principal pentru care majoritatea femeilor intenteaza divort. Nu pentru ca au fost abuzate fizic sau ca sotii au fost infideli, ci ca nu se mai simt legate emotional de sotul lor.

Retineti!
Secretul, valabil pentru toti barbatii, este ca cei care participa activ la treburile gospodaresti au un randament sexual crescut. Nimic nu este mai bun ca afrodisiac decat un barbat care isi ajuta femeia sau se ocupa de copii. Ei au nevoie de un tata si de un sot bun.

Text: Ana Macovei