Romania, calificata in finala Eurovision 2017: care a fost cel mai emotionant moment al semifinalei

Reprezentantii Romaniei, Ilinca si Alex, s-au calificat joi seara in finala Eurovision 2017, in urma exprimarii voturilor publicului si juriilor de specialitate. Ilinca Bacila si Alex Florea vor evolua sambata, 13 mai, in a doua jumatatea a finalei Eurovision 2017, ordine decisa in urma tragerii la sorti.

Piesa „Yodel It!“ i-a adus Romaniei calificarea in finala de la Kiev de sambata, 13 mai, dupa evolutia din cea de-a doua semifinala. Alaturi de reprezentantii Romaniei s-au calificat si artistii din Bulgaria, Belarus, Croatia, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda si Austria.Ilinca si Alex Florea, planuri pentru Kiev si dezvaluiri despre concurenta

Finalistii au fost alesi pe baza votului publicului si al juriilor de specialitate din cele 18 tari care au participat la cea de-a doua semifinala, iar optiunile au contat in proportie de 50%.

Cele 25 de tari care vor concura in finala

In finala de sambata, 13 mai, care va fi difuzata live la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţtional si TVR+, incepand cu ora 22:00, vor concura reprezentantii din 25 de tari.

Este vorba de cei 10 finalisti desemnati marti seara, in prima semifinala (Moldova, Azerbaijan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Belgia), si cei 10 alesi joi seara (Romania, Bulgaria, Belarus, Croatia, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda si Austria), alaturi de cele 6 tari calificate direct in finala – Ucraina (care a castigat trofeul Euvorision in 2016), Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie (cele 5 mari state finantatoare ale concursului). Si anul acesta, Catena sustine vocile si talentul romanesc, in calitate de partener de incredere al indragitei competitii muzicale.

Viitoare mamica, ceruta in casatorie

Unul dintre cele mai emotionate momente ale semifinalei de joi seara a fost cererea in casatorie a reprezentantei Macedoniei, care a marturisit ca este si insarcinata. Jana Burceska, in varsta de 23 de ani, a primit inelul de logodna din partea iubitului ei in Camera Verde, si a acceptat imediat, in aplauzele publicului.

Text: Oana Baltoc