Eurovision 2017. Ilinca si Alex Florea, planuri pentru Kiev si dezvaluiri despre concurenta: „Am remarcat cateva piese foarte bune, dar…”

S-au vazut, s-au placut, si-au dat mana, s-au urcat pe scena si au incins de indata atmosfera la selectiile Eurovision. Da, ati ghicit! Este vorba de Ilinca si Alex Florea, artistii care vor reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2017, la Kiev, cu piesa „Yodel It”. Ce planuri si cate emotii au, dar si cum se pregatesc pentru marele concurs, va invitam sa descoperiti in interviul urmator!

Sustine artistii romani la Eurovision, alaturi de Catena!Tonica: In primul rand, spuneti-ne cateva vorbe despre piesa care ne va reprezenta la Eurovision anul acesta, Yodel It. Ce inspira? Ce transmite? Care credeti ca sunt atuurile acesteia?

Ilinca: „Yodel It” este o piesa care iti da din prima un vibe foarte bun. Transmite energie si buna voie si te face sa vrei sa Yodel It! Atuurile piesei sunt diversitatea pe care aceasta o promoveaza prin combinatia de stiluri (pop, rock, rap, yodel) si originalitatea de care da dovada.

Alex: Piesa vorbeste de lupta interioara de zi cu zi. Exprima dorinta de a reusi, de a penetra acest mecanism automat in care suntem incorsetati: pe numele lui – rutina!

Cum va pregatiti pentru marele show de la Kiev? Aveti deja un plan pus la punct?

Ilinca: Muncim cu spor la show-ul pe care il vom prezenta la Kiev. Avem un plan pe care nu vrem sa il divulgam. Dorim sa va surprindem.

Alex: Aproape ca nu mai reusim sa ne odihnim. Fugim de la repetitii la emisiuni radio-TV si viceversa.

Cum apreciati concurenta de la Eurovision 2017?

Ilinca: Am remarcat cateva piese foarte bune, dar suntem increzatori ca putem sa facem fata cu brio.

Alex: Intr-adevar, sunt cateva piese care ne-au atras atentia, dar eu tot nu scap de #yodelit (nici nu am de ales). Si in cercul nostru de prieteni yodelitul face furori. Atat ei, cat si fanii, ne spun ca se trezesc yodelind din senin!

Ce sentimente aveti vizavi de faptul ca piesa Yodel It a fost creata initial pentru o trupa din Elvetia, TimeBelle, trupa care, iata, va participa la Eurovision 2017, ba mai mult, are in componenta un instrumentist roman si va lupta pentru premiul cel mare alaturi de o solista romanca?

Ilinca: Ideea initiala ar fi fost ca eu sa ma alatur trupei TimeBell, dar in final pot spune ca sunt fericita ca piesa a ramas la noi si ca voi avea ocazia sa reprezint alaturi de Alex, tara mea.

Alex: Pe mine ma bucura si cred ca am si motive! Yodel it for Romania!

Cum va intelegeti unul cu celalalt? Stiu ca nu va cunoasteti de foarte mult timp deci abia acum va descoperiti. Credeti ca performanta are legatura si cu acest aspect?

Ilinca: Eu si Alex ne-am conectat foarte bine pe scena inca de la auditii, cand ne cunosteam doar de o saptamana. De atunci relatia noastra a evoluat, ne intelegem foarte bine si avem o si mai buna chimie pe scena.

Alex: Ne-am inteles foarte bine inca de la inceput. Cel mai important lucru este ca ne simtim pe scena, iar cu fiecare repetitie evoluam.

Cum reusiti sa gestionati emotiile inainte de a urca pe scena? V-ati creat un ritual in acest sens?

Ilinca: Ne imbarbatam unul pe celalalt. Avem obiceiul de a fredona tot felul de piese care ne vin in cap la momentul respectiv, dar nu „Yodel It”, pentru ca amandoi suntem de parere ca nu e bine sa iti canti piesa chiar inainte de a urca pe scena.

Alex: Avem obiceiul asta de a ne distra, fredonand alte piese care sa ne dea o stare buna, starea pe care vrem sa o transmitem. Fiind doar trei minute, trebuie sa intram deja pregatiti din punct de vedere fizic si emotional.

Care sunt artistii pe care ii aveti ca model si cu cine va doriti o colaborare pe viitor?

Ilinca: Am multe modele dupa care ma ghidez, precum Tina Turner, Jessie J, Michael Jackson si lista poate continua. Mi-ar placea foarte mult sa am ocazia sa colaborez cu Tina pentru ca simt ca as avea foarte multe de invatat de la ea.

Alex: In timp ce inaintam, descoperim tot mai mult si ne ghidam dupa alte criterii, dar pot spune ca artistii cu care m-am format ar fi: Cristi Enache, Dan Bittman, Michael Jackson, Justin Timberlake, Michael Buble, David Coverdale si Robbie Williams. Cu ei am inceput, insa lista e mai lunga si, bineinteles, ca si colaborarile pe care mi le-as dori, tot in zona asta raman.

 

Text: Madalina Manole