Sustine artistii romani la Eurovision, alaturi de Catena!

Ilinca si Alex Florea au castigat duminica seara, 5 martie, finala Eurovision 2017, cu piesa „Yodel It!“. Melodia a primit 10.377 de voturi de la telespectatori, pe locul doi in ordinea voturilor obtinute clasandu-se Mihai Traistariu cu „I Won’t Surrender”(5.201 voturi).

Ilinca feat. Alex Florea vor reprezenta Romania la Eurovision 2017, la Kiev, in Ucraina. Semifinalele vor avea loc pe 9 si 11 mai, iar finala pe 13 mai. Si anul acesta, Catena sustine vocile si talentul romanesc, in calitate de partener de incredere al indragitei competitii muzicale.Cati telespectatori au votat?

Trupa Instinct a obtinut duminica seara 3.063 de voturi, cel mai mic punctaj fiind reusit de Ana Maria Mirinca a carei piesa, „Spune-mi tu“, a primit 913 voturi. Conform producatorului Selectiei Nationale si a sefei delegatiei Romaniei la Kiev, Iuliana Marciuc, duminica au fost exprimate nu mai putin de 31.684 de voturi.

Pe langa sansa de a reprezenta Romania la cea de-a 62-a editie a Eurovision, Ilinca si Alex Florea au primit si un cec in valoare de 5.000 de euro, bani care vor fi investiti in productia momentului pe care cei doi il pregatesc pentru evolutia de la Kiev.

1956, anul primei editii Eurovision

Competitia muzicala internationala Eurovision este organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Concursul Eurovision a avut loc pentru prima data in 1956, la Lugano, in Elvetia, iar de atunci a fost difuzat fara intrerupere timp de sase decenii, devenind unul dintre cele mai longevive show-uri de televiziune din lume.

Printre cele mai bune rezultate obtinute de Romania la Eurovision de-a lungul timpului se numara locul al treilea, obtinut de Luminita Anghel&Sistem la Kiev, in 2005, si de Paula Seling si Ovi, la Oslo, in 2010. De asemenea, Mihai Traisariu a reusit sa obtina locul al patrulea in 2006, la Atena, el fiind si artistul a carui melodie, „Tornero” (piesa compusa de Eduard Circota) a acumulat cel mai mare punctaj intr-o finala Eurovision, 172 de puncte.

Text: Oana Baltoc