Romanian Fashion Philosophy- strălucirea și stilul pe podium

Romanian Fashion Philosophy, unul dintre cele mai exclusiviste evenimente de modă din țară, după trei zile de prezentări ale celor mai noi colecții semnate de designeri români și străini s-a încheiat cu o gală de decernare a premiilor din industrie.

Pe podiumul de prezentare au defilat modele purtând ținute semnate printre alții de Stephan Pelger, Nausica, Laura Olaru, Mineli, Romanița Iovan, Maria Simion, Jasmine, Amos Midas, Larisa Lupoiu, Galina Pînzari sau Ana Sârbu.Șampanie pe podium

Stephan Pelger, care pe 8 octombrie a împlinit 40 de ani, din care 15 dedicați meseriei de creator de modă, a ciocnit un pahar de șampanie chiar pe podium, cu ocazia lansării colecției “Starlight” toamnă-iarnă 2019-2010.

Stephan Pelger

„Uneori visezi o colecție și aștepți momentul oportun să o creezi și să o anunți cu entuziasm, iar alteori, vrei să adaptezi și să coroborezi mesajul brandului la tot ce transmite conceptul evenimentului. De aici pleacă inspirația și astfel îți faci mai ușor un moad board, care include nu doar culori, elemente cheie, ci și stări pe care vrei să le transmiți prin intermediul hainelor. Pentru Romanian Fashion Philosophy, am inserat în conceptul colecției și ceva filosofie, pentru că trebuie să învățăm să ne bucurăm mai mult de tot ce trăim, de la faptul că ne trezim dimineața, că avem oameni dragi alături și până la lucruri simple, precum o rochie mult dorită, pe care o achiziționăm”, susține Larisa Lupoiu, fashion designer Monarh, care a lansat colecția MONDEN.

Where Black Swan?

Provocare, eleganță și atitudine! Acestea sunt ingredientele de care ține cont Nausica atunci când își creează ținutele, care se bucură de succes, atât la noi cât și peste hotare. Nausica și-a prezentat creațiile la un festival important de modă de la Strassbourg, ani la rând, iar francezii au numit-o drept drept simbolul eleganței, după ce i-au văzut primele creații în 2013, când a fost invitată la primul eveniment. În plus, creațiile româncei noastre au fost expuse ani a rând în celebrele Galerii de modă Printemps. La Romanian Fashion Philosophy, Nuaisca a lansat colecția Where?…

Desspre colecția Where? Nausica spune ”Este o colecție în care eleganța îmbracă forme diverse și creează contraste. Linii simple și totodată sofisticate, glamuros și simplu, suav și frivol, sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale colecției. Îndrăzneala cunoașterii și autodepășirii este esență acestei întrebări! Where?…”.

Romanița Iovan

Colecția Black Swan a Romaniței Iovan este un omagiu adus feminității și este inspirată de viața unei micuțe balerine. Este o colecție-basm, realizată din materiale prețioase și rafinate: tulle, organza, dantelă, mătase naturală și brocart, cu accesorii din pene, voalete și broderii executate manual.

Ediții limitate și premiere

Mineli

Colectia Ana Sîrbu by Mineli a prezentat creatii in editie limitata realizate din materiale armonice următorului sezon rece.  Piesele prezente in colecția capsula sunt produse atipice si atemporale in tendinte, remarcându-se prin designul unicat al gecilor oversize, cusăturilor nonconformiste si al salopetelor versatile ce pot fi purtate in orice moment al zilei.

Laura Olaru

Laura Olaru și Catch Michelle au prezentat în premieră  Colecția Empire. Pentru o femeie cultivată și asumată ținutele sunt inspirate din cultura Imperiului Khmer, Cambogia. Culorile sunt extrase din natura si templele ANGKOR WAT iar detaliile din arhitectura acestora.

Galyna

Galyna Pînzari – a avut și ea o colecție ca o poveste de toamnă, o poveste de iubire, o poveste din Italia boemă. Colectia STORIA a Galinei  este inspirata din la dolce vita tipică rivierei italiene, de la sfârșitul secolului 19, din candoarea și rafinamentul aristocratelor vremii.

Amos Midas

Și nu în ultimul rând, o prezentare AMOS MIDAS, unul dintre cei mai talentați tineri designeri ai momentului, dacă nu chiar cel mai talentat student al UNArte.

Premiile industriei de fashion

Ultima seara a fost dedicata galei Fashion Philosophy Awards, premiile in industrie acordate impreuna cu partenerul – European Fashion Union (coorganizator al Milano Fashion Week).

 1. International Designer of the Year – Celebrity Skin (Grecia)
 2. Stylish Couples of the Year – Andreea Bălan și George Burcea
 3. Răzvan Ciobanu pentru întreaga carieră, premiu ridicat de Lili Stan și Alin Gălățescu,
 4. Fashion School Art of the Year – UNArte
 5. Fashion Icon of the Year – Ileana Badiu
 6. Rising Fashion Brand – Duchesse
 7. Fashion Fammily of the Year – Anca & Adrian Sînă
 8. Fashion Location of the Year – Ambasad’Or Events
 9. Brand of the Year – Mineli
 10. Special Recognition – Sara Wechsler
 11. Rising Model of the Year – Rebecca Prodan Dumitrescu
 12. Fastest growing artist of the year – Denisa Moga
 13. Kids Fashion Show of the Year – Ambasad’Or Play by Ana și Nicole Stan
 14. Sustainable Fashion of the Year – Jasmine (China)
 15. Fashion Photographer of the Year – Vali Ciuca, XMedia
 16. Outstanding Achievement Award – Frank Hartwich, FHF Gmbh (Germania)
 17. Cosmetic Dentist of The Year – Yazan AL-Aqrabawi, Creating Smile
 18. Accessories Designer of the Year – Laura Olaru
 19. New Fashion Icon of the Year – LORA
 20. Fashion Celebrity of the Year – Anamaria Prodan Reghecampf
 21. Ready to Wear of the Year – Dorin Negrău
 22. Model of the Year – Anca Gomoi, ICAN Model Management
 23. Designer of the Year – Stephan Pelger

Pe parcursul celor patru zile de prezentări, al căror partener media a fost și revista Tonica, Ambasad’Or Events a găzduit, de asemenea, și vernisajul expoziției pictorului german Marcel Thiele, realizat de organizatorii Romanian Fashion Philosophy împreună cu Galeria Alexandra’s.

Text Cristina Dudău

Foto PR