Roscatul, din nou in lumina reflectoarelor

2009_coafura_tendinteCoafura a devenit un accesoriu al imbracamintii si trebuie sa tinem cont de acest lucru de fiecare data cand iesim din casa. 2009 este un an special pentru ca revine roscatul.

 
TONICA a stat de vorba cu unul dintre cei mai renumiti stilisti din lume, Eamonn Boreham, cel care de 10 ani coafeaza modelele ce apar pe podiumurile London Fashion Week (Saptamana Modei de la Londra). Eamonn considera ca nu lungimea este cea care conteaza in mod deosebit, ci cum aranjezi parul, indiferent daca este tuns baieteste sau lung pana la brau. Asadar, nu este nevoie sa te tunzi daca ai parul lung doar pentru a fi la moda, asa cum era recomandat pana acum.

Anual se schimba texturile, iar daca anul trecut parul drept, lipit de cap, cat mai intins era la mare cautare, anul acesta parul trebuie sa aiba cat mai mult volum, indiferent de lungime.

Istorie si arta imitarii
Oamenii au tendinta sa imite. Poate fi vorba de Brigitte Bardot, de Marilyn Monroe sau Madonna atunci cand ne referim la glamour, la stil si, implicit, la coafuri. Eamonn ne spune ca o coafura nu poate fi reprodusa perfect si un stilist nu trebuie sa incerce acest lucru deoarece modelul este intotdeauna diferit, deci are o alta structura a fetei, alta nuanta a pielii si alta personalitate. Se poate folosi acelasi tipar, insa niciodata identic, pentru ca o coafura creeaza o identitate. Stilistul este de parere ca forma parului se poate schimba la fel de repede si usor ca si o pereche de jeansi, doar cu ajutorul produselor potrivite. Aceasta schimbare de look duce si la o schimbare a starii de spirit.
Moda se reinventeaza atat in ceea ce priveste hainele cat si coafura.

Anii ’60 si stilul retro din nou la moda
In 2009 ne intoarcem la blondul foarte deschis, la coafuri extreme, elaborate si exagerate prin culoare, fie ca este vorba de suvite mov, violet pal, culoarea prunei sau rosu in orice nuante, pana la portocaliu in contradictie cu auriul folosit predominant. Aranjarea parului poate schimba personalitatea, facandu-ne sa ne simtim mai sigure pe noi, mai frumoase si mai ales mai sexy.

Bretonul ramane “in business”
Un element esential si de mare efect pentru o coafura ce incadreaza perfect forma fetei este bretonul. In 2009 formele geometrice sunt la mare cautare, asa ca bretonul completeaza tunsoarea aparand pe frunte in forma de “V”, asimetric pe diagonala, perfect drept – combinat atat cu parul intins, ca si pana acum, cat si cu o coafura cu foarte mult volum. Bretonul lung, tuns asimetric si acoperind aproape o jumatate de fata este o alta caracteristica a modei in styling pentru 2009. Bretonul este un punct de focalizare a fetei, asa ca nu evitati sa atrageti atentia cu ajutorul lui. 

De la apa cu sare la spuma pentru volum
Eamonn se amuza povestind despre apa amestecata cu sare pe care o pulveriza in trecut pe parul modelelor de la London Fashion Week pentru a obtine volum. Acum gama larga de produse pentru par de pe piata ne permite sa renuntam la vechile metode care imbacseau parul. Unul dintre secretele unei coafuri reusite consta in aplicarea produselor de styling: nu trebuie niciodata aplicata intreaga cantitate, ci treptat, “construind” putin cate putin.

 

Text: Olivia Dutu