Roxana Ciuhulescu, mama de Ziua Indragostitilor

Roxana Ciuhulescu, mama de Ziua IndragostitilorRoxana Ciuhulescu aduce cu sine adrenalina si energia fiindca prezinta o emisiune despre una dintre cele mai mari pasiuni ale sale: masinile. Insa, de Ziua Indragostitilor, pe 14 februarie, Roxana a lasat deoparte caii putere pentru a aduce pe lume o minune de fetita, pe nume Ana. Am provocat-o pe proaspata mamica la un dialog despre noul statut din viata sa.

Fetita Roxanei s-a nascut intr-o zi speciala. Ce mamica nu si-ar dori ca puiul ei sa se nasca in cea mai romantica zi a anului? Sarcina Roxanei a fost una lipsita de griji: „As dori tuturor femeilor sarcina pe care am avut-o eu, fara stari de rau, suparari sau dureri. Am facut sport si am lucrat pana in ultima zi de sarcina”.

Roxana si-ar fi dorit sa nasca normal „dar pentru ca din saptamana 32 fetita nu s-a mai intors cu capul in jos, la sfatul medicului, am optat pentru cezariana. Ana a vrut sa fie cu picioarele pe pamant din prima zi. Oricum, contrar tuturor informatiilor pe care le-am primit despre cezariana, ca ar fi foarte greu de suportat, pentru mine aceasta operatie a fost foarte usoara. Bineinteles si gratie Dr. Conf. Nicolae Poiana”. Am vrut sa aflam de la Roxana care este varsta ideala pentru a aduce pe lume un copil. „Din punctul meu de vedere, nu exista o varsta ideala pentru a aduce un copil pe lume, ci pur si simplu trebuie sa simti asta. Important este sa ai ce sa oferi copiilor material, dar si spiritual.”

„Nu pot sta mai mult de 8 ore acasa”
Din ce in ce mai multe cupluri ajung in ziua de astazi sa aiba neintelegeri mari in primele luni de viata ale bebelusului atunci cand toata atentia mamei este canalizata aproape exclusiv spre copil. Roxana crede ca „un copil intareste sau uneste si mai mult relatia, dar poate si altera o relatie daca nu este suficient de solida inainte. Este greu sa cresti un copil, iar daca relatia nu are baze serioase, se poate destrama cu usurinta. Insa este extraordinar de bine cand copilul vine intr-o familie in adevaratul sens al cuvantului”. Roxana este o fire extrem de energica si s-a intors repede la lucru dupa nasterea Anei. „Admir foarte tare femeile care pot fi femei de casa, care pot fi casnice si dedicate vietii de familie. Copiilor, mai ales cand sunt atat de mici, mai exact pana la varsta minima de 2 ani, trebuie sa le aloci cat mai mult timp. Eu din cauza spiritului meu energic, dar si a profesiei, nu pot sta mai mult de 8 ore acasa. Insa, dupa ce vin de la lucru, abia astept sa-i vad din nou zambetul ingeresc. Oricat de obosita as fi, cand fetita imi zambeste, totul mi se pare roz.”

 

Text: Maria Bratu