Roxana Iliescu: “Am facut 3 cununii si am vrea sa ne casatorim in toate religiile lumii.”

Povestea de dragoste dintre fosta prezentatoare tv, Roxana Iliescu, si alesul inimii sale, Paul Gabor, nu mai are nevoie de prea multe cuvinte. Admiratia si respectul se citesc pe chipurile lor, iar iubirea cei uneste emana prin toti porii. Va invitam sa-i descoperiti si sa va convingeti si, totodata, sa le uram: “Casa de piatra!”Tonica Tv: Cand si cum a inceput povestea voastra de dragoste?

Roxana Gabor-Iliescu: Ne-am cunoscut acum aproape 17 ani prin intermediul unui prieten comun. Eu eram jurnalist la o revista si el era prieten cu fotograful nostru. Ulterior ne-am reintalnit la seminariile lui Brandon Bays.

Tonica Tv: Ce v-a atras prima oara pe unul la celalalt?

Paul Gabor-Iliescu: Ochii!

Roxana: Eu l-am recunoscut. L-am vazut si nu intelegeam de ce mi-o ia inima razna. Stiam ca nu-l mai vazusem niciodata inainte, dar il stiam, il stiam de la un capat la celalalt.

Tonica Tv: Crezi ca este sufletul tau pereche?

Roxana: Da. Cred ca am mai fost impreuna. Am mai trait povesti amandoi.

Tonica Tv: Cum a fost cerererea in casatorie?

Paul: Eram in Amsterdan, pe malul unei ape, vizavi de o catedrala. A fost o surpriza pentru amandoi. Nu planuisem momentul si Roxana a fost foarte surprinsa.

Tonica Tv: Care este povestea inelului de logodna si a verighetelor?

Roxana: Inelul de logodna este proiectcat de Paul, este inginer de profesie. Are 3 simboluri. Privit dintr-o parte este un ochi, privit din fata este o punte si privit din lateral este un individ care tine in brate, deasupra capului, un diamant. Verighetele sunt din aur galben si aur alb, pentru ca Paul prefera aurul galben iar mie imi place aurul alb si in designul lor de regasim noi, imbratisati.

Tonica Tv: Povesteste-ne cum a fost nunta. Ati ales ca tematica portul popular romanesc.

Roxana: Da. Ne-am organizat nunta singuri, asa cum ne-am dorit. Am avut 3 cununii. Prima a fost cununia civila pe data de 29 iunie, de Sfintii Petru si Pavel, pe care am oficiat-o in curtea cazinoului din Sinaia. Aici am purtat un voal pe care, Alteta Sa Printesa Lia, mi l-a imprumutat. A fost voalul sau de la cununia religioasa. A doua a fost oficiata chiar de Brandon Bays care fiind pastor peste mai multe religii are acest drept. Pe aceasta am oficiat-o pe melodia Rapsodia romaneasca, in Olanda, la Life Transformation Week, unde a venit natural sa ne imbracam in ie. De fapt, de aici ne-a venit ideea ca si la nunta religioasa din tara sa impunem un dres code traditional romanesc. Astfel, toti prietenii au venit imbracati in port popular la nunta noastra.

Tonica Tv: Ce traditii ati urmat la nunta?

Roxana: Nu ne-am propus sa urmam niste traditii anume. Nu am avut sarmale, nici tort cu etaje, nu s-a furat nici mireasa si nici nu mi s-a cantat melodia “I-ati mireasa ziua buna”. Am fost chiar criticata ca mi-am pus rochie alba. Am avut rochie alba pentru ca asta inseamna puritate in fata omului pe care l-am ales pentru o viata intreaga. Se spune ca la nunta doar mireasa se imbraca in alb. Eu am spus tuturor sa se imbrace in alb, adica in ie. Astfel de la Prinesa Lia, Valentina Pelinel si Moica Iagar pana la toti pretenii nostri, toti au fost imbracati in costum popular. Am vrut sa o facem altfel si am reusit si ne-am mai dori sa o facem inca o data si inca o data, in toate religiile lumii.

Tonica Tv: Care a fost cel mai dificil moment in organizarea nuntii?

Roxana: A fost dificila organizarea in sine si faptul ca am gandit totul doar noi doi. Am crezut ca se poate si fara ajutoare, insa nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asa ca noi. In dimineata nuntii eram foarte buimaca si nu mai reuseam sa ma adun. Abia acum am inteles de ce e buna luna de miere. Dupa nunta ai nevoie sa zaci pentru ca esti coplesit de emotii si de atentia primita.

Tonica Tv: Unde veti pleca in luna de miere?

Roxana: Eu zic ca nu vom avea o luna de miere pentru ca toata viata va fi din miere. Deocamdata avem toate zilele acupate. Speram ca undeva spre sfarsitul lunii noiembrie sa plecam in Madeyra, un loc drag lui Paul.

Tonica Tv: Cum l-au acceptat fetele tale, Vanesa si Teresa, pe Paul?

Roxana: L-au pus la incercare la inceput dar acum l-au acceptat. Insa testele continua si ne testeaza atat pe fiecare dintre noi cat si pe noi ca unitate. Este o munca de acordare intre noi, dar cred ca si ele au contribuit la consolidarea noastra ca un tot unitar.

Paul: Ne intelegem foarte bine. Ma testeaza amandoua, Teresa fiind mai maricica este mai rafinata in teste, insa Vanesa este exact ca fata mea din prima casatorie si ma simt intors in timp cu vreo 10 ani, dar avem o relatie foarte apropiata si buna.

Tonica Tv: Roxana este tot timpul in lumina reflectoarelor. Te-ai acomodat usor cu postura asta?

Paul: Asta a fost motivul pentru care am evitat-o atatia ani, dar cand am reusit sa o cunosc in profunzime mi-am dat seama ce fel de om este. Nu stiam ce inseamna vedeta, dar am vazut de ce este ea vedeta.

Roxana: Eu am facut monden pana acum, dar un monden curat. Si lumea care ma stie si ma recunoaste pe strada ma apreciaza pentru ce am facut sau am spus candva si Paul a vazut asta.

Text: Madalina Manole