Rujul și masca de protecție, un combo posibil

Rujul, deși este o victimă colaterală a epidemiei Covid-19 , nu admite înfrângerea. Chiar dacă rujul și masca de protecție pare din start un duo imposibil.

Dimitri Theer, make-up artist expert, oferă pentru Marie Claire sfaturi pentru ca rujul să poată rezista pe buzele celei care îl poartă până la sfârșitul zilei, în ciuda umidității și a fricțiunii cauzate de mască.Un boost pentru moral!

Dar de ce ne dorim să purtăm ruj pe buze, deși, atunci când purtăm masca, nimeni nu îl vede? Simplu. Este știut deja că majoritatea dintre noi nu purtăm machiaj sau ținute sofisticate pentru alții, ci pentru noi înșine. În al doilea rând, pentru că puțină culoare în viața noastră este pur și simplu un boost pentru moral!

Un motiv adesea citat de scepticii duo-ului de ruj-mască de protecție este acela că rujul se degradează de la umiditate și se transferă pe mască prin frecare. Greșit! Acest lucru nu se va întâmpla dacă utilizei produsul potrivit și adopți câteva tehnici profesionale.

Ce trebuie să faci

  • Este nevoie de un exfoliant delicat pentru a pregăti buzele. Nimic nu poate fi mai simplu: se amestecă puțină miere și zahăr pudră. De asemenea, există și produse cosmetice pentru exfolierea buzelor. Aplică exfoliantul pe buze și masează ușor cu mișcări circulare. Clătește cu apă.
  • Aplică un balsam de buze hrănitor, cu textură bogată. Aplică un strat gros și lasă câteva minute să acționeze, ca o mască. Absoarbe excesul cu un șervețel.
  • Pentru o fixare optimă, conturează buzele cu creionul, apoi colorează interiorul buzelor. Aceasta va servi ca bază colorată de lungă durată.
  • Apoi, sunt disponibile două opțiuni, conform make-up artistului: optează pentru un ruj lichid cu o formulă de lungă durată sau alege un ruj „clasic”. În acest caz, optează pentru o formulă mată pe care o aplici pe buze înainte de a absorbi cât mai mult din materialul în exces cu un șervețel de hârtie.
  • Un alt sfat de care trebuie să ții cont: poți aplica o brumă de talc pe buze pentru a crea un efect de top coat.
  • În cele din urmă, nu ezita să faci o retușare în timpul zilei dacă rujul s-a estompat puțin.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock