S-a lansat cartea „Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce” a lui Sheryl Sandberg

In perioada 20-24 mai, s-a desfasurat la Romexpo editia cu numarul 10 a Salonului International de Carte Bookfest 2015, iar cu aceasta ocazie, editura Litera a lansat una dintre cele mai importante aparitii editoriale ale anului: „Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce” („Lean In: Women, Work and the Will to Lead”), un bestseller scris de directorul de operatiuni Facebook, Sheryl Sandberg. Prefata cartii este semnata de Anca Vlad, unul dintre cei mai de succes antreprenori din Romania, cea care cunoaste, poate, cel mai bine statutul femeii de cariera din societatea actuala.

Bestsellerul este o lectura interesanta ce incurajeaza femeile care isi doresc sa aiba o cariera de succes, adresandu-se, in acelasi timp, si barbatilor care vor sa inteleaga mediul de afaceri contemporan din punctul de vedere al femeilor alaturi de care lucreaza si cu care colaboreaza.

„Nu putem ignora diferentele dintre sexe, dar acestea trebuie acceptate si depasite. Orice carte despre o femeie antreprenor sau despre o femeie manager ofera secrete interesante altor femei din domeniul afacerilor. Egalitatea trebuia de mult realizata si depinde de noi, femeile, sa o implinim pana la urma. In fiecare guvern, in fiecare industrie e nevoie de femei cat mai aproape de varful piramidei. Sprijinul barbatilor este esential – pentru ca ei trebuie sa-si asume partea lor de implicare in familie, pentru a elibera o parte din timpul femeii –, dar trebuie incurajati si de societate sa faca asta. (…) Cu pasiune si determinare putem schimba lucrurile!”, scrie Anca Vlad.

Anca_Vlad_lansare_Lean_In-med„Merita sa cititi aceasta carte a lui Sheryl Sandberg din mai multe motive. Unul este acela de a vedea ca viata dumneavoastra, a doamnelor din Romania, este foarte apropiata de viata femeilor agitate si nervoase din America”, a declarat Anca Vlad la evenimentul de lansare la care a fost invitata alaturi de Mihaela Morosanu (redactor coordonator editura Litera), Daniela Palade Teodorescu (redactor-sef Avantaje) si de indragita prezentatoare TV Mihaela Tatu (trainer dezvoltare personala).Sheryl Sandberg, o feminista radicala

„Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce” se adreseaza direct femeilor a caror provocare este aceea de a imbina cu succes cariera si viata personala. Prin intermediul acestei lecturi, autoarea incearca sa le ofere femeilor sfaturi practice cu privire la gestionarea eficienta a carierei si a reusitelor profesionale alaturi de cele personale si ii sfatuieste pe barbatii de langa ele cum sa-si sustina partnerele. „Femeile trebuie sa aiba mai multa ambitie si incredere in fortele proprii pentru a obtine locul pe care il merita”, indeamna Sheryl Sandberg, fost vicepresedinte al Departamentului Global Online Sales and Operations la Google si sef de cabinet la Ministerul Finantelor Statelor Unite. A fost consultant la McKinsey&Company si asistent de cercetare la Banca Mondiala. In prezent, Sheryl Sandberg este membra in consiliile de administratie de la Facebook, The Walt Disney Company, Women for Women International, V-Day si ONE si prezideaza consiliul Lean In. Si-a luat licenta in stiinte economice la Harvard University si are un MBA la Harvard Business School.

„Sheryl ofera sfaturi practice privind gestionarea si depasirea provocarilor pe care le presupune ascensiunea in cariera. «Lean In» este o lectura fascinanta, spirituala si plina de semnificatie pentru femeile (si barbatii) din orice generatie”, declara Condoleezza Rice, fost secretar de stat al SUA.

„«Lean In» imbina abilitatea lui Sheryl de a sintetiza informatiile cu priceperea ei de a scoate ce e mai bun din oameni. Cartea ii va ajuta pe toti cititorii – in special pe barbati – sa devina lideri mai buni si mai eficienti”, a declarat, la randul sau, Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook.

Cartea se afla in topul vanzarilor la editura Litera

In cadrul Bookfestului de anul acesta, editura Litera a prezentat 350 de titluri noi, spre deosebire de editia anterioara, iar locul 3 in topul vanzarilor a fost ocupat de „Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce”. Trebuie amintite si cateva dintre titlurile capitolelor cartii: „Decalajul ambitiei de a conduce”, „Tu ce ai face daca nu ti-ar fi teama? ”, „Asaza-te si tu la masa tratativelor”, „Succes si farmec”, „Nu renunta din start”, „Fa un partener adevarat din partenerul tau” etc. Iata, asadar, inca un succes inregistrat de Editura Litera si colectia CEO Must Read din care face parte si aceasta carte.

Sheryl Sandberg va dona toate veniturile sale din vanzarea acestei carti Fundatiei Lean In, organizatie non-profit care sustine femeile sa-si urmeze ambitiile, precum si altor organizatii care vin in sprijinul femeii.