S-au pus in vanzare biletele pentru „Le Diner en Blanc”: cat te costa sa mergi la picnicul verii

De astazi se pot achizitiona bilete la cel mai mare picnic bon-vivant din lume, Le Diner en Blanc. Biletele vor fi disponibile la doua categorii de pret, 175 de lei/persoana (acces general) si 375 de lei/persoana(acces general + food & drinks), si se pot achizitiona online: https://www.livetickets.ro/diner-en-blanc-bucharest. Doritorii trebuie sa retina ca este necesar sa fie cumparate minimum 2 bilete pentru participarea la picnicul in stil parizian.

Cel mai elegant picnic al verii va avea loc pe 24 august intr-o locatie din Bucuresti care va ramane secreta, urmand sa fie comunicata participantilor cu cateva ore inainte de deschiderea evenimentului.

Le Diner en Blanc, popularul picnic de tip pop-up in stil parizian, este caracterizat printr-un faimos cod de imbracaminte alba, regula stabilita in urma cu mai bine de 28 de ani. In prezent, fenomenul „Le Diner en Blanc” International reuneste aproape 15.000 de oameni in fiecare an, in unele dintre cele mai prestigioase locatii din Franta.Cum s-a nascut „Le Diner en Blanc”

In anul 1988, Primul „Le Diner en Blanc” oficial a avut loc in Parcul de Bagatelle din Bois de Boulogne, fiind initiat de Francois Pasquier, care si-a invitat cativa prieteni, la cina, intr-o zi din iunie. Pentru a se gasi unul pe celalalt au decis sa se imbrace totii in alb. Cina a fost un real succes si au decis ca anul urmator, fiecare persoana sa vina insotita. Pana in anul 1991, locul de desfasurare a ramas acelasi, dar numarul de participanti a crescut rapid de la 200 initial la 400, la 800 in 1990 si la 1200 in 1991, pentru ca in prezent „Le Diner en Blanc” sa ajunga la peste 15.000 participanti.

De-a lungul timpului, cele mai prestigioase locatii din Franta au gazduit petrecerea „Le Diner en Blanc”: Pont des Arts, Gradina Turnului Eiffel, Piramida Louvre, Esplanada Trocadero, Place Vendome, Chateau de Versailles, Esplanade de Notre-Dame, Esplanade des Invalides, periferia Place de l’Etoile, Champs-Elysees, Place de la Concorde si Carousel du Louvre.

Text: Oana Baltoc