Sa redam copiilor o tara inocenta alaturi de Cif!

shutterstock 5273677Copiii sunt cei mai afectati cand vine vorba despre agresivitatea verbala, care ne urmareste la tot pasul, la televizor, pe strada si in mediul online. Un studiu demarat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii in anul 2010 in mediul scolar din Romania a aratat ca jumatate dintre copiii si tinerii intervievati au fost implicati intr-un caz de violenta verbala.

Desi cu totii incercam sa controlam curiozitatea copiilor prin limitarea accesului la calculator, televizor, selectam prietenii si activitatile din timpul liber, mesajele agresive, discriminatorii, cuvintele vulgare pe care cei mici le aud pe strada si le citesc de pe garduri, pereti sau usi cu siguranta ii vor marca, iar ei vor ajunge sa le utilizeze la un moment dat. Specialistii avertizeaza ca mesajele violente pot avea efecte extrem de grave asupra copiilor, tocmai de aceea trebuie sa ii ferim de pericolele pe care le prezinta agresivitatea verbala.

Pentru a limita expunerea celor mici la agresivitate, pentru a-i feri de interactiunea cu mesajele vulgare si discriminatorii din fata blocului, de pe peretele din curtea scolii, de pe gardurile parcului preferat, Cif, un produs de curatenie cu o istorie de peste 16 ani in Romania, pregateste una dintre cele mai curajoase initiative din tara noastra. Mai multe detalii aici.

 

Text: Ruxandra Raica