„Sacrificii” de vedetă pentru frumusețe

Frumoasele actrițe din serialul „Sacrificiul” difuzat de Antena 1, din această toamnă, ne-au dezvăluit care sunt ritualurile lor de frumusețe. Cum să ne îngrijim părul după expunerea la soare, ce produse de hidratare să folosim, dar și cum să ne păstrăm bronzul cât mai mult timp, sunt doar câteva dintre trucurile pe care le aplică.
Ioana Blaj

Expunerea la soare fără protecție solară este nocivă pentru piele, dar razele solare afectează și părul în egală măsură, iar pentru o protecție eficientă, Ioana folosește produse profesionale după expunerea la soare, deși de cele mai multe ori preferă să evite orele cu soare puternic. Totuși, pentru a-i reda vitalitatea după vacanța de vară, își tunde vârfurile, iar culoarea o protejează folosind produse speciale pentru părul vopsit (mască și șampon).
Atunci când am întrebat-o despre ce fel de bronz preferă, frumoasa actriță ne-a dezvăluit că alege bronzul natural, pentru că este mai puțin nociv pentru piele. Preferă să se expună la soare dimineața, iar la amiază după ora 16, iar pentru un broz care să reziste, ea folosește foarte multe creme hidratante.

Oana Cârmaciu

Actrița Oana Cârmaciu ne-a dezvăluit că pentru a-și proteja părul atunci când merge la plajă, folosește un spray cu protecție termică. „Folosesc produse care în medie de 95% au proveniență bio (șampon, balsam, mască).” De asemenea, pentru a-i reda vitalitatea părului, apelează la măști cu gălbenuș, uleiuri naturale și o bază de mască cumpărată, dar tot naturală, uneori vitamina A uleioasă sau iaurt.

Frumoasa actriță preferă bronzul natural: „consider solarul dăunător pentru piele și îl folosesc exclusiv în cazuri de urgenţă.” Oana are o nuanță măslinie a pielii care se bronzează ușor și repede, iar bronzul rezistă destul de mult timp, a spus ea. „Pentru a-l menține mă dau cu ulei de măsline extra virgin și ulei de cocos după baie.”

Doinița Oancea

„Știu că razele soarelui afectează nu numai pielea, ci și părul, iar pentru a-l proteja mai ales când mă expun la plajă folosesc tot timpul o eșarfă, un batic subțire de mătase. Seara tot timpul îl hidratez cu ulei de măsline ori ulei de cocos.” De asemenea pentru a îi reda strălucirea părului, având culoarea naturală, Doinița spune este că se spală cu un produs care nu conține parabeni și sulfaţi, și folosește din aceeași gamă și un balsam. „Însă ceea ce îmi face mie foarte bine este o mască pe care o fac din ulei de măsline, ulei de ricin, gălbenuș de ou și miere. Masca aceasta am postat-o și într-un tutorial pe pagina mea de Youtube, Doinița Oancea.”

Despre bronz, celebra actriță alege bronzul natural. „La solar cred că am fost de vreo 5-6 ori în toată viața mea și asta pentru că am văzut foarte multe persoane care au avut de suferit în urma solarului, pielea pătată, ca să nu zic de alte probleme care nu se văd la suprafață.

Și expunerea la soare, chiar dacă eu sunt înnebunită să stau la plajă și să mă bronzez, o fac acum cu foarte mare atenție respectând intervalele orare de 7 dimineața – 10-11 și după ora 16.00 până seara.” Pentru a-și păstra bronzul cât mai mult timp, Doinița își hidrateza pielea cu uleiuri și creme și nu aplică scrub pe piele în perioada aceasta.

Text: Iulia Mirică