Șampon cu keratină pentru păr sănătos, fără fire rebele

sampon cu keratina

Părul este dintotdeauna „accesoriul” neprețuit al femeilor, dar și al bărbaților. Un păr curat, sănătos, aranjat și strălucitor a întors mereu privirile. Astăzi, secretul unui astfel de păr poate fi descoperit prin folosirea unui șampon cu keratină.

Descoperirile științifice ne-au adus în atenție o gamă variată de produse cu compoziții chimice, tehnici, dispozitive sub căldură pentru aranjarea lui. La fel ca și în cazul unghiilor, părul este o carte de vizită, așa că, va spune multe despre tine, ar trebui să fie important!

Gândește-te la toate procedurile de uscare și coafare, toate produsele pe care le folosești, toate schimbările de look prin care îl treci. Nu-i așa că îți este greu să-l menții sănătos, puternic și strălucitor dacă este expus atâtor factori care îi dăunează? Utilizând un șampon cu keratină atunci când îl speli, contribui cu un element important pentru părul tău, care îl ajută să-și revină după toate acestea.Keratina  – ce este și de ce este importantă ?

Keratina (cheratina) este un tip de proteină, parte integrantă în formarea firului de păr, a pielii, a unghiilor, dar se găsește și în glandele interne și organe. Este produsă de organism și considerată proteină dură, fibroasă cu rol în protejarea celulelor epiteliale împotriva deteriorării, a zgârierii sau a ruperii.

Farmaciştii Catena recomandă Uleiuri de păr Difeel, bogate in vitamine si acizi grasi esentiali, special formulate pentru a mentine sănătatea şi frumuseţea părului si a scalpului.

Oamenii de știință au descoperit că poate fi preluată din pene, coarne, copite ale diferitor animale sau din unele plante, și adăugată ca ingredient în produsele de îngrijire. Pentru că este atât de importantă în structura părului, multe persoane aleg să folosească un șampon cu keratină sprijinind astfel, sănătatea podoabei capilare, regenerarea și întărirea ei.

3 acțiuni care afectează structura de keratină a părului

Keratina este o proteină foarte rezistentă doar că părul este expus mult prea multor factori distrugători. Se formează goluri în structura de keratină, pe lungimea părului, și poți observa că devine lipsit de vitalitate, strălucire și că se rupe ușor.

Dacă folosești șampon cu keratină îți ajuți părul să-și redobândească aceste caracteristici mai ales după expunerea prelungită la:

  1. Uscare, întindere, coafare cu dispozitive sub căldură,
  2. Vopsiri repetate sau aplicarea permanentului,
  3. Razele UV, vânt puternic, proces de căld/rece.

Un șampon cu keratină, folosit cu regularitate, va ajuta la regenerarea și protejarea firelor de păr împotriva tuturor acestor acțiuni.

Beneficiile folosirii unui șampon cu keratină

Acum că este clar cât de importantă este keratina și ce o poate afecta drastic, află că rolul protector poate fi îndeplinit cu ajutorul unui șampon cu keratină. 

Dacă îți dorești un păr drept, sănătos, cu volum, strălucitor sau dacă te-ai săturat să cauți produsul care stăpânește firele rebele, trebuie să știi că un șampon cu keratină îți poate oferi asta. Te vei bucura de multiple beneficii:

1.     Îngroșarea și fortificarea firului de păr

Părul nesănătos va avea fir subțire care se despică și se rupe ușor. Este evidentă deteriorarea structurii de keratină așa că se impune utilizarea unui șampon cu keratină pentru completarea zonelor slăbite din firele de păr.

2.     Șampon cu keratină pentru păr puternic și strălucitor

Odată ce foliculii sunt impregnați cu proteină, legătura dintre aceștia și rădăcini este mai solidă. Firul crește mai sănătos, puternic și strălucitor. Un șampon cu keratină folosit pe termen lung va contribui la vitalitatea părului tău care va dobândi un aspect plăcut.

3.     Protecție împotriva factorilor externi la care este supus părul

Așa cum am arătat, părul este supus mai multor factori, de unii nici măcar nu-l poți feri.

Vara, poți purta o pălărie, iarna, o căciulă, îl poți lăsa să se usuce într-un prosop, dar până și acestea îl pot afecta pentru că nu-i permit să se dezvolte natural.

Poți să nu-l aranjezi, dar te vei mai bucura cu adevărat de el?

Pentru a înțelege cum te ajută un șampon cu keratină, imaginează-ți că această proteină acționează precum o peliculă de protecție asupra părului împotriva expunerii directe la căldură, raze UV, poluare, etc.

4.     Păr disciplinat și aranjare ușoară

Este importantă perioada de timp în care supui părul la acești factori nocivi. După spălare, îl usuci cu feonul, îl întinzi cu placa/ondulezi iar la final adaugi produse pentru fixare iar în timp, va avea de suferit.

Farmaciştii Catena recomandă Bioclin Bio-Nutri Şampon păr uscat, un sampon delicat, special conceput pentru persoanele care au parul uscat si fragil dar scalpul sensibil. Parul uscat si fragil are nevoie de o ingrijire speciala, de un aport suplimentar de nutrienti care sa intareasca structura firului de par.

Spălat cu un șampon cu keratină, părul va suporta mai ușor toate acestea. Firele de păr sunt protejate de pelicula de keratină, sunt solide și stau întinse. Îl vei pieptăna mai ușor, electrizarea sau firele rebele nu vor mai interveni iar uscarea se face mai repede. Placa pentru întindere o vei putea exclude în timp, părul tău va sta întins. Dacă îl ondulezi, vei vedea că șuvițele îți sunt bine definite și vei realiza bucle conturate perfect fără să insiști.

Reducând aceste procese, te vei bucura de un păr ușor de aranjat, mătăsos și strălucitor.

De ce un șampon cu keratină și nu un tratament?

Dacă ai părul creț și îl vrei întins, placa de întins poate fi o soluție temporară. Dacă usuci părul cu feonul, este recomandat ca înainte să-l piepteni iar keratina nu-i va permite să se încâlcească.

Un tratament cu keratină îți poate aduce rezultate bune pentru câteva luni. Ține cont că acesta este indicat să fie realizat în salon, sub supravegherea unui profesionist căci sunt folosite substanțe chimice puternice (formaldehidă).

Pe lângă faptul că tratamentul este costisitor, și această procedură trebuie repetată pentru rezultate de lungă durată.

Un șampon cu keratină folosit constant, va avea rezultate tocmai pentru că vine cu cantități optime de keratină și eventual, ingrediente hrănitoare și care curăță în profunzime. O altă diferența dintre cele două ar fi că în cazul unui un șampon cu keratină, al măștilor, balsamurilor care conțin keratină trebuie să ai puțină răbdare.

Dacă părul tău se ondulează la umezire sau se electrizează ușor ori dacă vrei să stăpânești firele rebele, cu ajutorul unui șampon cu keratină vei vedea rezultate după mai multe utilizări.

Ține minte! Dacă părul tău nu mai dispune de resursele necesare pentru a-și redobândi sănătatea și a se proteja de factorii nocivi, este important să-l ajuți.

Pe piața cosmeticelor destinate îngrijirii părului există numeroase produse care îți vin în sprijin iar un șampon cu keratină trebuie să facă parte din produsele tale destinate părului.

Foto Shutterstock