Sanatate in 3 minute la -180 de grade

Aerocrioterapia sau criosauna reprezinta cea mai veche metoda de imunizare prin frig, readaptata intr-un cadru modern, protejat si relaxant. Criosauna inseamna sanatate in trei minute, organismul fiind expus in decurs de trei minute la o temperatura ce poate depasi -180°C.Care sunt beneficiile acestei terapii?

Incepand de la imunitate, o imunizare pe cale naturala, previne bolile cardiovasculare, trateaza durerile de spate, artritele sau reumatismele, amelioreaza simptomele astmului bronsic, atenueaza sindromul premenstrual si creste rezistenta la efort fizic. Criosauna si expunerea la aburii racorosi ai criosaunei ne ajuta sa stopam inflamatia si ne ofera o viata linistita fara dureri.

Temperatura din criosauna poate afecta temperatura interna a organismului?

Cele trei minute sunt suficiente doar pentru a raci epiderma. Pe fiecare centimetru patrat sunt 22 de receptori de rece si atunci se raceste doar pielea. In timpul sedintei, organismul nu ingheata, deoarece aerul din criosauna este foarte uscat, resimtindu-se doar acel impus de frig de care organismul are nevoie pentru a-si regenera fiecare celula.

Cat timp dureaza o sedinta de criosauna?

O sedinta dureaza doar trei minute, timp suficient cat sa racim doar epiderma. Criosauna restabileste buna functionare a intregului organism din celula in celula.

De cate sedinte este nevoie pentru a remarca rezultatele?

In functie de ceea ce vrem sa lucram si de fiecare caz in parte, sunt recomandate in jur de 20 de sedinte.

Stim ca terapia prin frig ne ajuta si la pierderea kilogramelor in plus. Cate calorii se ard in timpul unei sedinte de criosauna?

Criosauna actioneaza si asupra celulitei, datorita impulsului prin frig asupra organismului. Pentru a-si regla temperatura, organismul consuma calorii. La o singura sedinta se pot arde intre 1000 si 3000 de calorii, in functie de organismul fiecaruia.

Exista si contraindicatii in ceea ce priveste aceasta terapie?

Sanatate in 3 minute la -180 de gradeContraindicatiile se aplica in cazul persoanelor care sufera de afectiuni grave precum: cancere, atac vascular cerebral, epilepsie, hipertensiune severa etc. Criosauna este un tratament recomandat la orice varsta si nu prezinta contraindicatii persoanelor care au un organism sanatos.

Exista si restrictii dupa finalizarea unei sedinte de criosauna?

Singura restrictie este sa nu combinam criosauna cu sauna normala, din cauza diferentei prea mare de temperatura, care ar putea afecta organismul. Dupa criosauna, se regleaza activitatea hormonala si metabolismul, deoarece in timpul tratamentului se secreta serotonina – hormonul fericirii, responsabil cu starea de bine a organismului.

 

Text: Alexandra Lupu