Sanatatea intima a cuplului: probleme care diminueaza dorinta sexuala

Atractia fizica si satisfactia sexuala, dincolo de intelegerea si prietenia din interiorul unui cuplu, au o importanta majora pentru ambii parteneri. Rutina nu este principalul dusman al dorintei sexuale. Femeia, fiind mai sensibila din punct de vedere al actului sexual in sine, este vulnerabila in fata infectiilor genitale sau a unei sarcini nedorite. Unele metode contraceptive ii pot scadea chiar pofta de sex, iar unele infectii vaginale ii pot diminua placerea sau chiar ii pot provoca dureri in timpul contactului de natura sexuala. Tot atatea motive pentru a acorda o atentie sportia igienei intime.Infectiile care afecteaza zona intima scad libidoul

Mai ales in cazul femeilor, infectiile genitale (candidoza, vaginite bacteriene etc.) determina persoana afectata sa nu mai acorde interes laturii fizice, sa caute tot felul de scuze pentru a evita actul sexual. Femeile pot recunoaste acest tip de infectii dupa felul in care li se modifica secretiile, dar si dupa anumite dureri in zona abdomenului inferior sau care se fac simtite in timpul contactului.

Tipuri de lubrifianti care intensifica placerea sexuala

Si barbatii pot fi afectati de infectii in zona genitala, acestea facandu-se simtite prin dureri la urinare sau prin scurgeri ale uretrei, vizibile pe lenjeria intima. Simptomele unora dintre infectii pot fi discrete si greu de sesizat, modificand echilibrul hormonal si reducand ingrijorator libidoul. Exista posibilitatea sa se ajunga chiar la infertilitate sau tulburari comportamentale, de aceea e bine sa tinem cont de mai multi factori in acelasi timp.

Foloseste lenjerie din bumbac

Igiena intima reprezinta un aspect la care ambii parteneri trebuie sa fie atenti. Lenjeria de bumbac este o prima recomandare a medicilor, urmata de prezervativele potivite (de preferat fara spermicide, pentru ca cercetarile au demonstrat ca acestea predispun femeia unor iritatii sau dureri, ba chiar a unor infectii vaginale).

Intrebari si raspunsuri despre igiena intima

Chiar daca „spontaneitatea sexuala” poate avea de suferit, este de preferat ca ambii parteneri sa-si faca dus inainte de actul sexual. Glandele din zona genitala produc secretii; este o zona plina de bacterii si microorganisme care pot infecta mucoasa vaginala. Spalaturile vaginale nu sunt recomandate ca solutie de curatare dupa un contact sexual, pentru ca modifica flora naturala a vaginului, facilitand riscul aparitiei unor posibile vaginite. Indicatiile medicilor spun ca spalaturile reprezinta o metoda terapeutica atunci cand infectia deja exista, nefiind o metoda de preventie.

Produse recomandate pentru ingrijirea zonelor delicate

Produsele de uz intim constituie un aspect important al igienei si sanatatii intr-un cuplu. In timp ce gelul intim de baie este o recomandare foarte buna, este bine sa evitati parfumurile sau alte produse care au in compozitie substante iritante. In timpul menstruatiei, femeile sunt sfatuite sa nu foloseasca tampoane interne, acestea putand genera unele infectii vaginale.

Farmacistii Catena recomanda UroSuport Forte, un produs natural, cu o formula complexa, care face ca lupta cu infectiile urinare si alte probleme ale tractului urinar sa fie castigata mult mai usor. Este un supliment alimentar ce contine extracte de Afin-american/Mersior-canadian si de Hibiscus in combinatie cu albastru de metilen si D-manoza. Mai multe detalii AICI!

Text: Ionut Solescu