Sâni – care este mărimea potrivită?

Când vine vorba de mărimea sânilor, majoritatea femeilor se simte stânjenită de acest subiect. Proporția ideală a unor sâni frumoși are un raport de 45:55, iar atracția estetică generală a lor este mai relevantă și importantă decât mărimea pe care o au.

Golden Ratio este definiția numerică a frumuseții „perfecte” care datează de peste 2500 de ani, cunoscută sub denumirea de „phi”. Ecuația matematică presupune proporția ideală a sânului ca fiind 45:55, unde 45% din sân ar fi deasupra mamelonului (polul superior) și 55% sub mamelon (polul inferior). Drept urmare, mamelonul ideal ar trebui să fie îndreptat în sus, la aproximativ 20 de grade.

Femeile care intenționează să apeleze la operație de mărire a sânilor, ar trebui să ia în considerare mai mult forma pe care o preferă, decât să se concentreze doar pe dimensiunea ideală a cupei. Pe lângă respectarea raportului de 45:55, este important să țină cont de forma și dimensiunea corpului, pentru a selecta implanturile care sunt proporționale și potrivite.Cum se alege forma și mărimea potrivită a unei perechi de sâni?

Cea mai atractivă dimensiune și formă a sânilor este cea care completează figura unei persoane, mai degrabă decât să iasă prea mult în evidență. Pentru Golden Ratio, polul superior este fie drept, fie concav, iar mamelonul să fie îndreptat spre cer, la un unghi de 20 de grade. În schimb, polul inferior este convex strâns ca o curbă lină, dar voluminoasă.

Printre femeile celebre care ating „perfecțiunea” din punct de vedere al teoriei „phi” sau Golden Ratio, se regăsesc:

Michelle Keegan (45:55) cu „cei mai frumoși sâni din lume”, în timp ce cei ai lui Holly Willoughby (55:45) sunt „aproape perfecți”.

Miranda Kerr (55:45), fostul model Victoria’s Secret, a obținut și ea un scor înalt în raport cu „Golden Ratio”.

O altă celebritate din acest top este și Denise Richards (45:55). Mărimea sânilor ei se potrivește perfect cu proporția corpului și formelor sale.

Amanda Holden (60:40) ocupă și ea un loc în topul „Golden Ratio”, potrivit lui Allen Rezai, consultant de chirurgie plastică. El a ales vedete ale căror sâni sunt în proporție naturală cu forma corpului, dar a mărturisit că poate fi dificil de evaluat, deoarece depinde de tipul de sutien și de îmbrăcămintea pe care o poartă femeile.

Nu există o metodă stabilită pentru a obține rezultate optime cu un aspect natural, dar planurile de tratament pot fi adaptate pentru fiecare pacientă în parte, deoarece fiecare este diferită în ceea ce privește anatomia, stilul de viață și preferințele.

Având în vedere aspectul natural cu Golden Ratio, se iau în considerare înălțimea, greutatea, lățimea și lungimea sânului, distanța care există între mamelon și pliul lui, precum și preferința pacientului în ceea ce privește sânul superior și inferior, dar și tehnicile chirurgicale.