Sanii celeilalte, motiv de invidie

cuplu-relatii-obsesia-pentru-saniChiar si cea mai neatenta, dezorganizata si dezordonata femeie te va soca cu atentia de care poate fi capabila atunci cand vine vorba de studierea si reproducerea fiecarui detaliu cat de marunt al imaginii unei alte femei, cu atat mai mult cu cat acesta se incadreaza la nedorita categorie a “rivalelor”. Desigur in functie de preferinte rezultatele studiului vor fi insotite cand mai delicat cand mai aspru de nuantate remarci ce pot atinge de multe ori inalte grade de asprime. Deh, asa sunt fetele. Nu au nevoie de pistoale si cutite pentru a rezolva problemele. Ele stiu ca niste cuvinte bine alese si impletite pot

Nu am putea trece mai departe fara a incerca sa elucidam un mister mai vechi al feminitatii si al atentiei pentru etalarea acesteia. Care este publicul vizat si pentru cine isi dau mana stilisti din toate domeniile in cautarea perfectiunii?  Pe cine vrea sa impresioneze perfectionista femeie? Vrea ea sa stralucesca pentru a castiga simpatia barbatilor sau stradaniile ei urmaresc admiratia dusa pana la invidie, de ce nu, a celorlalte femei?

Sanii, motiv obsedant
De exemplu un nou studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca englezoicele au dezvoltat o adevarata obsesie cu privire la marimea sanilor. Astfel 9 din 10 femei isi compara formele cu cele ale rivalelor si nu fac asta oricum ci de mai multe ori pe parcursul unei zile. Mai mult, 4 din 10 femei  au recunoscut ca sunt invidioase pe decolteul prietenelor sau al colegelor de munca iar in alta ordine de idei mai mult de 50% dintre femei sunt nemultumite de modul in care arata sanii lor.

Pentru cine se ingrijesc femeile
Ceea ce este si mai interesant este ca in cadrul aceluiasi studiu doar 48% dintre barbati au recunoscut ca se uita mai intai la decolteul unei femei si apoi la fata ei. Mai mult decat atat aproape jumatate din barbatii chestionati au spus ca nu ar schimba nimic la decolteul partenerelor lor. Cu toate acestea se pare ca numarul femeilor care ajung in salile stralucitoare de asteptare ale cabinetelor de chirurgie plastica este in crestere de la an la an. Care sunt deci motivele care le fac pe femei sa isi doreasca astfel de schimbari? Conform studiului de mai sus obsesia femeilor pentru ajustarea formelor si dimensiunilor decolteului are mai mult legatura cu un soi de competitie cu celelate femei si mai putin modul in care sunt ele percepute la modul real de lumea masculina. Adevaratul raspuns se afla cel mai probabil undeva la mijloc. O femeie se compara cu celelte femei insa o face prin ochii si implicit criteriile unui barbat.

Cum ramane cu… “Ma ingrijesc… pentru mine”
Idealul in managerierea imaginii de sine este atins in conditiile in care alegerile se fac in principal pentru sine. Stim desigur ca imaginea de sine nu tine numai de individ ci cuprinde in structurile ei parerile celorlalti despre el precum si imaginile pe care fiecare crede ca ceilalti le au despre ei. Problemele apar in conditiile in care imaginile externe, ceea ce crede celalalt, devin mult mai importante decat propria impresie. Astfel femeile ignora avertizarile reale cu privire la riscurile pe care le implica o operatie de marire de sani de dragul unei imagini pe care ele o cred ideala in mintea barbatilor, imagine promovata intens de altfel de mijloacele de comunicare in masa.

Cum ramane cu sanatatea
Este ingrijoratoare tendinta generala a societatii de a se axa pe imediat, pe superficial. Imaginea imediata si confortul devin infinit mai importante in fata sacrificiilor in slujba sanatatii. O femeie prefera o operatie estetica pentru intinerirea pielii decat o alimentati sanatoasa si un program sportiv sustinut care ar putea sa ii ofere intinerirea si starea de bine insa la un mod autentic, din interior. Sociatatea actuala este din ce in ce mai preocupata de forme in detrimentul continutului. Nu uitati insa ca starea de bine si frumusetea exterioara isi pun bazele intr-un echilibru interior atat fizic cat si psihic.