Sara Montiel, comoara nationala a Spaniei

627x0Frumoasa Sara Montiel s-a nascut in Campo de Criptana, Spania, numele ei real fiind María Antonia Alejandra Vicenta Elpidia Isadora Abad Fernández. Sara a devenit cunoscuta la nivel mondial si, desi poate ca la inceputul vietii nimeni nu ii prezicea viitorul stralucit, iata ca astrele s-au aliniat si seducatoarea bruneta a avut norocul si talentul sa fie indragita si apreciata de catre public.

De-a lungul carierei sale a jucat in peste 60 de filme, a cantat si a fost considerata una dintre cele mai frumoase actrite de origine spaniola. Drumul sau a inceput in momentul in care a castigat in copilarie un concurs de frumusete si talent, oferindu-i-se astfel un contract cu un studio de film.

 

Te vreau pentru mine

Si-a facut debutul jucand in productia Te quiero para mi, in anul 1944, dupa care a continuat cu productia Empezó en boda, care i-a si adus numele de Sara Montiel. In urmatorii ani a aparut in peste 14 filme, inclusiv primul sau succes international, Locura de amor, care a condus si catre un contract pe o durata lunga in Mexic. Apoi, incet dar sigur, Sara a inceput sa cucereasca Hollywoodul. A inceput sa lucreze cu Warner Bros, dupa care a fost protagonista unui musical in Spania, un mare succes de box-office ce s-a jucat timp de un an de zile in aceleasi teatre, iar o reactie similara a urmat apoi in America Latina si Europa de Vest. Sara Montiel a devenit astfel cea mai populara actrita si cantareata spaniola a anului 1957, practic o comoara nationala. Succes dupa succes, Montiel a dat lovitura cu filmul La violetera, iar coloana sonora a acestei productii a devenit practic cantecul sau – semnatura, un fel de amprenta. Albumele cu soundtrack-urile celor doua filme amintite mai sus au intrecut numarul de albume vandute de catre Elvis Presley sau Frank Sinatra.

 

De legenda

De atunci inainte, Sara a inceput sa combine filmele cu muzica, a inceput sa tina concerte live, iar pana in anul 1962 devenise deja o legenda pentru milioane de fani din intreaga lume. In anii 1960 a inregistrat si mai multe succese in domeniul cinematografic, insa incepand cu anii 1970 Sarita si-a pierdut interesul de a mai juca in filme, asa ca s-a concentrat mai mult pe munca de scena si inregistrarea pieselor, iar in 1990 a surprins pe toata lumea lansandu-se in televiziune cu  o mini-serie de episoade care includeau date din biografia artistei, o serie de invitati de seama etc. Ar fi inutil sa amintim toate premiile castigate de catre Sara de-a lungul carierei sale pentru ca nu ne-ar ajunge spatiul. Cert este ca a fost premiata pentru talentul si munca depusa, a primit cheile mai multor orase etc.

Viata personala a Sarei Montiel face si ea parte din legenda. A avut patru casnicii, s-a speculat ca ar fi avut cateva iubiri interesante, cateva legaturi amoroase, iar gurile rele spun ca ar fi avut o relatie chiar cu actorul roman Ion Dichiseanu, pe care l-a iubit nespus si pentru care ar fi mers pana la capatul pamantului. Una peste alta, desi Sarita a plecat dintre noi de foarte putin timp, va ramane in inimile noastre gratie carierei infloritoare si frumusetii rapitoare.

 

Text : Ruxandra Raica