Sărbătoarea modei la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes din 2021 este oficial în desfășurare în Franța și odată cu acesta au început să curgă fotografiile celebrităţilor pe covorul roşu.  După anularea din cauza pandemiei anul trecut, Festivalul de Film de la Cannes se întoarce – și odată cu el toate strălucirea și glamourul asociate de obicei cu sărbătoarea anuală a modei și a filmului.Istoria întreruptă de 5 ori

În întreaga sa istorie, festivalul nu a fost organizat de cinci ori – în 1939, a fost anulat din cauza intrării Franţei în al Doilea Război Mondial (prima ediţie având loc după conflict, în 1946). În 1948 şi în 1950, nu a fost organizat din motive economice, în 1968 a fost întrerupt de revoltele din luna mai, iar în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19.

Anul trecut, organizatorii au anunţat o selecţie de filme, iar acestea, purtând emblema Cannes 2020, au fost prezentate în alte evenimente majore de gen.

Defilarea vedetelor

Spike Lee şi soţia, Tonya Lewis Lee , Vanessa Paradis şi partenerul ei, Samuel Benchetrit

A 74-a ediție a legendarului festival a început cu un photocall oficial pentru juriul competiției 2021. Spike Lee este președintele juriului în acest an. Juriul își va dezvălui lista de câștigători sâmbătă, 17 iulie, în cadrul ceremoniei de închidere de la Cannes.

Pentru a marca această ocazie, iată mai jos în imagini defilarea vedetelor  pe covorul roşu.

Salma Hayek, Laetitia Casta, Isabelle Huppert , Anne Parillaud
Camila Coelho, Bella Hadid, Catrinel Marlon (Catrinel Menghia) cu fetiţa
Kiera Chaplin, Anna Cleveland, Iris Law
Jessica Wang, Alicia Aylies, Isabeli Fontana
Noel Capri Berry, Hofit Golan

România este reprezentată la Cannes de „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu, în competiţia Un Certain Regard, de scurtmetrajul „Interfon 15”, de Andrei Epure, în competiţia secţiunii Semaine de la Critique, şi de lungmetrajul „Întregalde”, de Radu Muntean, inclus în selecţia programului Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă festivalului.

În plus, Mungiu este preşedintele juriului Semaine de la Critique, iar producţia românească „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu (UNATC), se numără între filmele selectate în concursul dedicat şcolilor de film, Cinéfondation.

Cristina Dudău

Foto Hepta