Scapa de hiperpigmentarea din jurul buzelor

shutterstock 14262370Atunci cand vorbim despre piele, unul dintre cele mai enervante lucruri este hiperpigmentarea din jurul buzelor, de fapt dungile vinetii care apar in jurul lor. Principalul motiv care sta in spatele acestui aspect foarte neplacut (hiperpigmentarea sau coloratia excesiva) reflecta supraproductia, localizarea anormala sau distributia defectuoasa a melaninei.

Hiperpigmentarea este si rezultatul expunerii excesive la soare. Pielea din jurul buzelor este foarte sensibila si mult mai subtire, comparativ cu alte parti ale fetei. Alti factori ai acestei probleme ar putea fi si utilizarea excesiva a unor cosmetice.


Iata cateva remedii care v-ar putea scapa de hiperpigmentarea din jurul buzelor

Lamaia. Lamaia este foarte cunoscuta pentru proprietatile sale de albire. Poti face o pasta din suc de lamaie, iaurt si miere care are proprietati hranitoare si previne infectiile. Proprietatile antimicrobiene sunt eficiente impotriva hiperpigmentarii.

Castravetele. Zeama de la un castravete o poti amesteca cu zeama de lamaie. Aplica amestecul si lasa-l sa actioneze timp de cateva minute, dupa care clateste cu apa calduta. Rezultatele pot fi observate in cateva zile.

Cartoful si rosiile. Cartoful este si el cunoscut pentru proprietatile sale de albire, motiv pentru care este un remediu eficient pentru hiperpigmentarea din jurul buzelor. Taie 2-3 felii subtiri si pune-le pe zona afectata. Decojeste o rosie si aplic-o direct pe buze. Poti realiza un mix din zeama de lamaie, pulbere de curcuma si zeama de la o rosie.

In plus, gelul cu Aloe Vera este foarte benefic si poate reduce hiperpigmentarea din jurul buzelor.

 

Text: Ruxandra Raica