Scrisoarea Elei Crăciun către fiica ei, Alesia

Ela Crăciun a postat pe blog o scrisoare emoționantă pentru fiica ei, Alesia, cu ocazia Zilei Internaționale a fetelor. Vedeta și-a așternut pe hârtie sentimentele pe care le trăiește când își privește copilul crescând și a primit sute de mesaje de la alte mame care i-au mărturisit că se regăsesc complet în frazele scrise de aceasta.

“Dragă Alesia,

Mulțumesc că m-ai ales să fiu mama ta. Mulțumesc că mă înveți în fiecare zi să fiu mai curajoasă, așa cum ești TU; să nu îmi fie teamă de părerile celorlalți, așa cum ȚIE nu îți e, să nu îmi fie frică să cad, pentru că TU te ridici de fiecare dată.

Ești neînfricată. Momentan, îți cam lipsește spiritul auto conservării și te avânți în tot felul de peripeții care îmi fac inima să stea pe loc. Pentru că ție nu îți e teamă de nimic și crezi că poți orice.

Ești lumină. Pe cât de zvăpăiată ești, pe atât de cald e sufletul tău. Îmi dai în fiecare zi lecții despre iubire și iertare.

Ești ambiție. Nu te mulțumești cu puțin sau cu răspunsuri și motive pe care nu le înțelegi; pur și simplu, nu renunți până când nu iese cum vrei tu. E epuizant, dar mă inspiră hotărârea ta și cât de puțin înțelegi din cuvântul „imposibil”. (…)

M-am văzut mamă de fată la fiecare sarcină, iar tu ai fost răspunsul rugăciunilor mele. Mi-am dorit din tot sufletul să te am, să am o fetiță căreia să îi pieptăn codițele, să te îmbrac în rochițe frumoase, să stăm ca fetele și să împărțim secrete.

Ești totodată și cel mai neascultător copil al meu. Îți impui cu tărie punctul de vedere, te răzvrătești și te opui la o mulțime dintre rugămințile mele. Dar uit de toate năzdrăvăniile când văd ce suflet bun ai. Știu și că e felul tău de a-mi demonstra că ești puternică, ambițioasă, bătăioasă și hotărâtă să reușești tot ceea ce îți propui. Iar asta mă face mândră.

Ador să mă uit la tine, la domnișoara în care te-ai transformat, la schimbările pe care le face trecerea fiecărui anotimp, dar în același timp, mi se rupe sufletul la gândul că mogâldeața mea blondă care se rostogolea pe covor va fi în curând o femeie în toată regula care nu va mai veni în fugă să caute alinare în brațele mele.

Aș vrea să pot petrece o zi cu versiunile tale din fiecare an. Să o pup pe frunte pe Alesia cu miros de bebeluș, să mi se taie respirația lângă Alesia care a spus prima dată ma-ma, să o caut prin toată casa pe Alesia cea curioasă de la doi ani, să strâng mâncarea aruncată de Alesia de la trei, să o învăț să meargă cu bicicleta pe Alesia de la patru ani, să fug prin parc după Alesia la cinci ani, să probez rochii de prințese cu Alesia de la șase ani, să o las pe băncile școlii pe Alesia de la șapte ani și să îi spun infinit Alesiei de la opt ani că o iubesc. Mult. Mai mult decât m-ar crede vreodată.

Sunt mândră de tine, de felul în care îmi amintești ce am spus în video-ul cu „Ce să faci după ce ai țipat la copilul tău” atunci când ridic vocea la tine, de cât de miloasă ești când vine vorba de animăluțe, de cât de inteligentă ești și ce metode de a mă convinge de ceva scormonești și de felul în care îți imaginezi lumea.

Dorința mea pentru tine e ca lumea în care trăim să devină un loc așa cum îți imaginezi tu că ar trebui să fie, un loc în care toți oamenii sunt mai generoși, mai blânzi, mai iubitori și să aibă mai multă grijă de natură și animăluțe, lucruri pe care tu le prețuiești atât de mult. Îți doresc ca visurile tale să fie din ce în ce mai mari și îndrăznețe, iar grijile din ce în ce mai mici. Să nu lași nicio întâmplare nefericită să îți zdruncine încrederea și speranța sau să îți smulgă zâmbetul inocent de pe chip.

Cu dragoste,

Mama”,

este textul inclus de Ela Crăciun în scrisoarea trimisă fiicei sale, Alesia.