Secretele frumusetii in India

2009_moda_IndiaToata lumea a vazut macar o data in viata un film marca Bollywood. Principala sursa de interes sunt  actritele indiene, a caror frumusete exotica hipnotizeaza instantaneu. TONICA iti dezvaluie cateva dintre trucurile lor de beauty! Enjoy!

 
Look-ul lor are, cu siguranta, ceva magic. Femeile din India au ridicat frumusetea la rang de arta, folosindu-se de darurile naturii pentru a-si crea cele mai eficiente tratamente de beauty.

Pentru buze, indiencele folosesc un mix sanatos si usor de preparat din ulei de susan si miere, pe care il aplica pe tot parcursul zilei.

 Atunci cand vor sa adauge si un strop de culoare, inglobeaza in amestec putin praf din lemn de santal, acelasi pe care il folosesc si cand isi deseneaza bindi-ul, punctul rosu din frunte. Efectul este spectaculos, buzele devin moi si capata o nuanta delicioasa.

Pentru a da o stralucire aparte podoabei capilare, ele apeleaza la uleiul din nuca de cocos, recunoscut pentru proprietatile sale nutritive, si la pudra de shikakai, un fruct folosit de secole pentru spalarea parului. Cand vine vorba de ten si piele, indiencele nu fac niciodata rabat de la calitate. Folosesc cele mai proaspete ingrediente si creeaza retete deosebite, menite sa hidrateze si sa rejuveneze intreg corpul. Faimoasa este masca cu struguri, morcovi si miere de albine, dar si mixul triphala, un amestec din trei plante traditionale, cu efecte miraculoase: haritaki, amla si bibitaki.

 

Text: Diana Sorescu