Semne ale unui par deteriorat in sezonul rece

shutterstock_52685815Sezonul rece este aici si odata cu el parul are de suferit. Majoritatea femeilor se plang de faptul ca parul se usuca, iar aspectul nu mai este deloc cel natural. Intr-adevar, temperaturile de afara reprezinta una dintre principalele cauze ale parului deteriorat.

Totusi, acest lucru ar putea fi rezolvat cu ajutorul masajului cu un ulei caldut. Adevarata provocare este sa stiti care sunt, de fapt, semnele unui par deteriorat.

 

  1. In primul rand, veti observa ca parul isi pierde incet-incet acel luciu natural, iar apoi varfurile lui incep sa se despice. Astfel, forma parului nu mai este una definita, devenind astfel greu de aranjat.
  2. Urmatorul pas este faptul ca parul nu mai creste si asta din cauza varfurilor despicate. Daca sunteti o persoana bruneta, atunci cand parul este deteriorat, acesta incepe sa capete o tenta rosiatica. Astfel, veti primi indicii ca parul nu este chiar in cea mai buna “forma” a sa.
  3. Apoi firele de par raman in perie intr-o cantitate din ce in ce mai mare. Pot exista mai multe cauze genetice ale caderii parului, insa cel mai frecvent motiv este faptul ca radacina nu mai este sanatoasa. Parul fragil este si el un semn al deteriorarii parului. Asta inseamna ca exista o lipsa acuta de nutrienti.
  4. Ar fi cazul sa va ingrijorati daca observati aparitia firelor albe, desi sunteti foarte tinere. Parul uscat este tot un semn al unui par deteriorat, devenind mai subtire la varfuri decat la radacina.

 

Text: Ruxandra Raica