Semne care nu denota dragostea sincera

shutterstock_106848266Cu toate am trecut prin situatii similare intr-un anumit moment din vietile noastre, cand barbatul cu care credem ca ne potrivim ba da semne ca ne doreste, ba ca nu ne doreste, ba ca vrea sa intemeieze o familie cu noi, ba ca nu… Acest joc de-a “ba da, ba nu” ne scoate din sarite de fiecare data.

Ajungem in momente in care interpretam orice cuvintel spus de el, gandul ne este invadat de tot felul de intrebari precum: “Oare ce a vrut sa zica prin asta?”, “De ce a zis asa?”, “Sigur a avut un motiv pentru care a gandit asa”, “Oare nu sunt suficient de buna pentru el?” si as putea continua la sfarsit cu aceste ganduri irationale. Sentimente de nesiguranta, frustrare, respingere, care la un moment dat devin coplesitoare cand el pare sa fie in continuare interesat de tine, dar orice angajament suplimentar din partea lui este nul. A venit timpul pentru evaluarea reactiilor noastre la reticenta lui, in locul jocului de-a “te vreau/nu te vreau”.

Exista multe motive pentru care el poate avea doua ganduri, unul negativ si unul pozitiv, in ceea ce priveste relatia voastra. Cu toate acestea, aici sunt patru reactii pe care trebuie sa le eviti.

1. Sentimente incerte

Sa o luam cu inceputul. Te-a prezentat parintilor lui sau te-a invitat la vreo petrecere de serviciu sau doar la una privata? Daca raspunsul este da, inseamna ca el te place suficient de mult incat sa te arate si celorlalti. La prima vedere, este un lucru bun deoarece acest gest denota ca nu ii este rusine cu tine si nici de sentimentele lui fata de tine. Cu toate acestea, acest lucru nu este un semn sigur ca este pe cale sa inceapa o adevarata poveste de dragoste alaturi de tine. Nu dezvolta asteptarile pana nu ai ceva concret din gesturile lui. Incearca sa nu te lasi indusa in eroare de orice gest dragut pe care il face pentru tine. Cea mai buna solutie este sa lasi timpul sa demonstreze daca sunteti sau nu facuti unul pentru celalalt.

 

2. Empatizeaza cu el!

Daca vei incerca sa il obligi sau il vei stresa cu intrebari de genul: “Ma placi?”, “Dar de ce ma placi?”, “Dar ce iti place la mine?”, “Crezi ca vom ramane impreuna?” sau alte intrebari de acest tip, nu vei face altceva decat sa il enervezi. Daca nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect, nu il obliga. Daca nu vrea sa vorbeasca desprea asta, nu inseamna neaparat ca nu are sentimente fata de tine. Este posibil ca tu sa fii pus problema intr-un mod neconvenabil. Singurul lucru pe care il poti face pentru a-l face sa vorbeasca despre acest aspect delicat este sa te conectezi cu el la un nivel mai profund emotional. Crezi sau nu, oamenii tanjesc dupa aceste conexiuni emotionale. Empatizeaza cu el!

3. Cand tu nu ii esti suficienta

Este foarte posibil ca el sa-si doreasca sa aiba o relatie doar cu tine numai temporar. Pentru el, este de ajuns sa continue sa se intalneasca cu tine, fara a fi pus in situatia de a-si lua un angajament. Daca s-a ajuns in aceasta situatie, eu iti pot garanta ca nu va trece mult timp pana cand iti va spune ca se mai vede si cu altcineva.

4. Nesiguranta, dusmanul dragostei

Avem tendinta de a deveni nesigure atunci cand simtim ca nu ni se mai ofera aceeasi afectiune ca altadata. Uneori, devenim atat de crispate incat nu ne mai cunoastem pe noi insene si nici pe partenerul de viata, ajungand astfel sa dramatizam ca cel de langa noi nu mai este cel de care ne-am indragostit odinioara. In acest fel, odata cu increderea se opresc si sentimentele. Relatia devine stresanta, deoarece vom incerca din rasputeri sa il facem pe cel de langa noi sa redevina omul care a fost, nestiind de fapt ca singura persoana care trebuie sa redevina persoana care a fost suntem… noi.

 

Text: Andreea Popescu