Semnificația din spatele ținutei iconice, de la US Open, a Serenei Williams

Serena Williams a apărut într-o ținută neagră, personalizată și încrustată cu diamante la ultima ei apariție de la US Open.

Farmaciștii Catena recomandă Elasticizing Ulei de la Rilastil, un tratament corporal foarte emolient și reparator, cu uleiuri vegetale selectate (ulei de Argan, Jojoba, Tărâțe de orez și Plukenatia) și îmbogățit cu vitamina E și vitamina F. Formele de Omega 3, 6 și 9 conținute îl diferențiază că cel mai bun tratament pentru a îmbunătăți protecția și elasticitatea pielii.

Tenismena și-a anunțat retragerea din sport la începutul lunii august. Serena a jucat primul meci al ultimului turneu din carieră, la New York, unde a ieșit învingătoare în meciul cu Danka Kovinić din Muntenegru.

În fața unei mulțimi de fani, prieteni și a familiei, Serena a intrat pe teren într-o jachetă sport, încrustată cu diamante, pe care a purtat-o peste o rochie de tenis asortată, cu mâneci transparente și o trenă detașabilă cu sclipici negru și auriu. Ea și-a completat look-ul cu o bentiță în același stil, toate semnate de Nike. Ținuta a fost completată de o pereche de pantofi sport, negri din colecția PE NikeCouture Flare 2, cu logo-uri și șireturi împodobite cu diamante de 2,0 carate și aur masiv de la marca ei de bijuterii Serena Williams.Nike a colaborat cu Williams pentru look-ul de la US Open

„A lucra cu Serena este o onoare, este o explozie și este o aventură”, spune în exclusivitate Carly Ellis, designerul de îmbrăcăminte Nike, pentru BAZAAR.com. „Serena se așteaptă să depășească limitele și să o citez: „De fiecare dată când văd un design de la Nike, mă aștept să fie mai bun decât ultimul”. Această afirmație nu numai că ne dă permisiunea pentru libertatea de creație, dar ea m-a făcut și un designer mai bun.”

Rochia purtată de Serena, care este compusă dintr-un corset încrustat cu diamante, cu o croială în formă de V și fustă cu șase straturi, fiind inspirată de ținutele din patinajul artistic. Cele șase straturi sunt o referință la cele șase titluri câștigate la Flushing Meadows ale Serenei Williams. Bijuteriile de pe corset sunt menite să reprezinte cerul nopții de la US Open.

Ținută schițată de Serena Williams pentru US Open

„Pentru prima dată, Serena mi-a pregătit un brief, precum și schițe”, spune Ellis. „Iubește grația, puterea și îndemânarea patinatorilor pe gheață și a fost cu adevărat inspirată de ornamentele pentru care sunt cunoscute costumele lor. Așa că am lucrat la mai multe modele diferite, combinând ideile ei. Odată ce i-am format rochia, am vrut, desigur, să avem câteva surprize pentru campioană, care au venit sub forma trenei cu diamante și a jachetei strălucitoare.”

Ellis spune că această ținută o întruchipează în întregime pe tenismenă, deoarece oglindește curajul, unicitatea și frumusețea ei îndrăzneață.  „Cuvântul ei cheie pentru ținuta din această partidă de tenis a fost iconic. Indiferent în ce ar fi jucat Serena, l-ar fi făcut iconic. Momentul l-ar fi făcut istoric”, a mai adăugat Ellis.

Omagiu adus tenismenei

Pentru finalul meciului, US Open a adus un omagiu tenismenei sub forma unui videoclip cu discursuri ale lui Oprah Winfrey și campioanei de tenis Billie Jean King, precum și un poster „We ❤ Serena” realizată de fani în tribune.

Soțul Serenei, Alexis Ohanian, și fiica ei, Alexis Olympia Ohanian Jr., s-au alăturat aplauzelor din tribune. Copila de patru ani a purtat o versiune mini a rochiei de tenis strălucitoare a mamei sale și mărgele albe minuscule în părul împletit.

Text: Iulia Mirică

Foto: hepta, www.harpersbazaar.com, hypebeast.com