Ianis

Semnificația numelui Ianis este de: „Dar al lui Dumnezeu” sau „Dumnezeu cel milostiv”, iar aceasta semnificație este foarte bine completată de vibrație.

Părinții lui Ianis trebuie să fie atenți la dezvoltarea lui pentru a nu cădea în extreme și să-l încurajeze în aspectele pozitive. Ianis poartă energia lui 7, strâns legată de Divinitate și acest lucru se va vedea la el dacă se dezvoltă pe calea lui.

Îți spunem totul despre semnificația numelui Ianis, trăsături de caracter și cu ce vine vibrația numelui pentru a ști exact cine este Ianis și cum primești de la el ce are mai bun.

Ce semnificație are numele Ianis?

Un derivat al numelui Ioan, semnificația numelui Ianis este de „Dar de la Dumnezeu” sau „Dumnezeu cel milostiv”. Ianis este strâns legat de Dumnezeu și milostivire.

În țara noastră, Ioana ar fi varianta feminină a numelui Ianis și, fiind un derivat al lui Ioan, cei care poartă semnificația numelui Ianis sunt serbați, alături de alte derivate, cu ocazia Sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul.

Este un nume întâlnit în diferite culturi, dar semnificația numelui Ianis nu a suferit modificări care să-i schimbe sensul. Putem spune că este un nume comun în țări precum: Grecia, România, Bulgaria și altele din estul Europei.

Originea numelui Ianis

Numele de Ianis are rădăcini evreiești, legat fiind de numele Ion, care este format din două elemente: „Jahve” sau „Jo”; ca formă prescurtată, „hanah”, care se traduce prin „milă”. De aici, semnificația numelui Ianis: „Dumnezeu cel milostiv” sau „Dar de la Dumnezeu”.

O altă explicație este dată tot de legătura cu Ioan, acesta având origini în numele grecesc  Ioannes, un derivat din numele ebraic Yochanan, care se traduce prin „grațios”. Forma ebraică a fost menționată atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament, iar semnificația numelui Ianis rămâne cea menționată.

Nu este un nume cu o istorie bogată, dar este un nume modern și se bucură de apreciere prin legătura făcută cu Ioan. Semnificația numelui Ianis a devenit la fel de importantă ca a lui Ioan, ceea ce îi face pe părinți să aleagă acest nume pentru băieții lor.

Trăsăturile de caracter ale celor ce poartă numele Ianis

Ianis este foarte receptiv și deschis spre orice este nou și este o mare abilitate să nu respingă ce vine spre el. Semnificația numelui Ianis și vibrația îl fac să fie o persoană cu înțelepciune, un adevărat har, îți va face plăcere să îl ai în preajma ta pentru că îți poate da sfaturi bune, puteți avea discuții interesante și i te poți confesa, găsind înțelegere și discreție.

Încă de copil, Ianis manifestă un caracter puternic și curiozitate pentru tot ce îl înconjoară, așa că părinții nu trebuie să-l oprească din descoperirile lui, așa ajungând la înțelepciune. Pot avea, uneori, impresia că Ianis este introvertit și în această privință trebuie să-l ghideze pentru a nu cădea în extremă. Ar mai fi un aspect pe care semnificația numelui Ianis și vibrația lui îl aduc: orgoliul, mai ales dacă începe să creadă că le știe pe toate.

Ca adult, dacă nu a fost ghidat bine de părinți, va avea aceste elemente și rămâne omul studios, ușor perfecționist sau idealist. Semnificația numelui Ianis îl ajută să dobândească maturitate și vei vedea asta în diferite situații.

Semnificația numelui Ianis în numerologie

7 este energia lui Ianis, o cifră  simbol a Divinității. Vibrația lui vine să completeze semnificația numelui Ianis.

Fiecare literă a alfabetului poartă energia unei cifre de la 1 la 9. În cazul numelui Ianis, calculul vibrației arată astfel:

Ianis = 9+1+5+9+1 =25  se adună 2+5 = 7

Energia lui 7 îi aduce o înțelepciune aparte și confirmă semnificația numelui Ianis. În plus, acesta este și spiritual. Asta îl face să fie calm, răbdător și dispus să ajute pe oricine la nevoie sau să ierte ușor pe cei care îl rănesc.

Poate că nu este cel mai priceput în privința exteriorizării, căci se stăpânește destul de bine în cazul emoțiilor negative, dar este introvertit, așa că nu-ți va spune prea multe nici despre cele pozitive.

Dacă semnificația numelui Ianis îi aduce caracteristici pozitive, vibrația îl încurcă într-o privință, pentru că îți poate părea cu capul în nori. Așa și este, deoarece Ianis stă mult acolo, în interiorul lui.

Vezi si alte nume cu I