Ioan

Semnificația numelui Ioan este de „Dumnezeu s-a milostivit”, nume strâns legat de personajul biblic, Ioan Botezătorul. Vibrația vine însă, cu posibile contradicții. Părinții trebuie să fie atenți la dezvoltarea lui pentru a-l învăța cum să se gestioneze.

Îți spunem tot ce trebuie să știi despre el, de la semnificația numelui Ioan la trăsături și energie pentru a-l cunoaște cu adevărat.

Ce semnificație are numele Ioan?

„Dumnezeu s-a milostivit” sau „Dumnezeu a avut milă” este semnificația numelui Ioan. Este un nume important pentru creștini în special prin Ioan Botezătorul și des întâlnit în diferite popoare.

Ioan este un derivat al lui Ion iar semnificația numelui Ioan este aceeași cu a lui Ion sau Ioana și alte derivate. Important în multe popoare creștine, a fost atestat documentar în Limba Română prin anii 1200 deși se crede cu tărie că a fost folosit mai devreme.

În țara noastră este considerat nume de Sfânt astfel că semnificația numelui Ioan este dusă mai departe de toți cei care poartă acest nume precum și derivatele sale sau formele feminine. Sunt serbați anual de Sfântul Ioan Botezătorul pe data de 7 ianuarie.

Originea numelui Ioan

Semnificația numelui Ioan este de „Dumnezeu s-a milostivit” și își are rădăcinile în ebraică. Numele este compus din termenul „Jahve”  cu forma scurtă „Jo” și, „hanan” care se traduce prin „a avea milă”. În traducere, „Jahve a avut milă” deci „Dumnezeu a avut milă”.

Se spune că semnificația numelui Ioan este o formă de mulțumire față de Dumnezeu care a binecuvântat părinții cu nașterea unui copil un „dar de la Dumnezeu”. Acesta este un nume cu rezonanță biblică și o importanță aparte odată cu răspândirea creștinismului. Numele de Johanan este atribuit mai multor personaje biblice printre care și Ioan Botezătorul.

Toate, aduc o importanță majoră în semnificația numelui Ioan, probabil că este principalul motiv pentru care părinții de băieți aleg acest nume.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Ioan

Ioan este adesea optimist și spontan, dar reușește să se organizeze destul de bine. Deși semnificația numelui Ioan nu-l influențează atât de tare, vibrația numelui își spune cuvântul.

În copilărie, este plin de viață și sociabil, dar este posibil ca prin superficialitatea sa să-i pună pe jar pe părinți. Semnificația numelui Ioan și vibrația lui nu interacționează atât de mult deci este important să-l ajute să se echilibreze din aceste puncte de vedere prin învățare, nu doar joacă.

La maturitate, păstrează starea de bine și, își poate descoperi anumite talente căci până la urmă și o bună organizare este un talent. Asta nu vine de la semnificația numelui Ioan, iar dacă în copilărie părea superficial, adevărul este că îl interesează bunăstarea sa. Asta îl poate face să pară lipsit de emoții în unele situații.

Semnificația numelui Ioan în numerologie

3 este energia lui și deși nu se leagă de semnificația numelui Ioan, prin vibrație primește caracteristici bune, dar care îl pot plimba prin extreme.

Fiecare literă din alfabet poartă energia unei cifre de la 1 la 9 astfel că în cazul lui Ioan vibrația este calculată așa:

I O A N = 9 + 6 + 1 + 5 = 21    se adună 2 + 1 = 3

Ca să înțelegi de ce se plimbă prin extreme iată un exemplu pe care îl vei putea observa la el indiferent de situație. Din păcate, nu-l ajută semnificația numelui Ioan, dar ar putea avea talentul de a fi harnic deci, să facă bani. Ei bine, Ioan va găsi imediat pe ce să-i împartă și nu vor sta prea mult la el, ba chiar s-ar putea să-l auzi plângându-se că nu are bani. Acum e plin de viață, organizat și apoi, risipitor. Acum a venit cu ideea, se implică, la final… strică tot.

Ar fi fost bine să vină cu ceva și semnificația numelui Ioan pentru că vibrația îl încurajează după care îi pune piedică. Ioan este creativ, ingenios și argumentativ, dar dacă le folosește ca să-și facă gânduri negative în situații imaginare, nu-ți va veni să crezi ce spune sau face. Adesea promite mai mult decât face.

Este important să știi semnificația numelui Ioan și vibrația lui pentru a ști cum să interacționezi cu el în condiții bune, dar dacă reușește să-și controleze aceste caracteristici se va descurca foarte bine.

Vezi si alte nume cu I