Sofia

Semnificația numelui Sofia este una specială. Dacă omul trebuie să dobândească pe parcursul vieții înțelepciunea, Sofia o poartă în nume.

Părinții care doresc acest nume pentru micuța lor trebuie să cunoască semnificația și vibrația lui pentru că așa vor putea ghida copilul pe calea deschisă lui.

Fiind reprezentanta înțelepciunii, Sofia are foarte multă informație pe care trebuie să învețe să o gestioneze, să devină conștientă de caracteristicile ei și să le folosească echilibrat.

Îți spunem cu ce vine semnificația numelui Sofia, ce vibrație energetică poartă și care sunt trăsăturile ei forte, pentru că, odată cunoscute, Sofia poate fi ajutată să devină un adult autentic.

Ce semnificație are numele Sofia

Semnificația numelui Sofia este de „înțelepciune”. Nimic controversat pentru că interpretarea lui a fost ușor stabilită și, deși nu a fost un nume popular, astăzi este apreciat pentru frumusețea și feminitatea lui.

Puțini știu că semnificația numelui Sofia are o strânsă legătură cu creștinismul, ceea ce o face foarte importantă. Sfânta Sofia a fost un personaj recunoscut al înțelepciunii și, din acest motiv, există în lume o biserică cu numele Sofia, monumente și chiar capitala unei țări care îi poartă numele.

Importanța și semnificația numelui Sofia sunt marcate în cea de a opta minune a lumii: Biserica Sfânta Sofia din Istanbul – fostul Constantinopol. Este cunoscută și sub denumirea de Biserica Înțelepciunii.

Originea numelui Sofia

Sofia are origini în limba greacă, de unde vine semnificația numelui Sofia – cea de „înțelepciune”.  Mai exact, de la termenul „sophie” care înseamnă „înțelepciune”, dar și de la zeița înțelepciunii, Sophia.

Numele este asociat și cu Sfânta Sofia, o mamă model, apreciată pentru înțelepciunea ei. După ce soțul i-a murit, și-a dedicat întreaga viață fiicelor ei, educându-le exemplar, dar și rugăciunii sau milosteniei.

Astfel, semnificația numelui Sofia a căpătat acest sens și și-a păstrat importanța în creștinism. Sfânta Sofia, alături de cele trei fiice, este sărbătorită, anual, pe 17 septembrie.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Sofia

Favorizate de semnificația numelui Sofia, cele care poartă acest nume par să fie înconjurate de o aură deosebită, sesizabilă în comportamentul misterios, pe alocuri.

Poate, îți pare că trece de la o extremă la alta, că azi este curajoasă și mâine, timidă. Între extreme, Sofia cea capricioasă. Nu ai cum să o înțelegi, mai ales în copilărie și nici nu trebuie, iar ea nu are nimic greșit.

Semnificația numelui Sofia îi aduce și echilibrul de care are nevoie: știe ce spune sau face, de ce și când. Sofiei nu-i place rutina, dar toate acestea nu o fac neserioară sau instabilă. Poate părea că este plină de incertitudini pentru că se hotărăște și ia decizii mai greu sau că nu are imediat încredere în oameni.

Aceste persoane sunt cele care gândesc mai mult, își ascultă interiorul căci asta presupune semnificația numelui Sofia iar oamenii înțelepți nu sunt cei spontani sau foarte rar.

Toate aceste elemente se văd în copilărie, dar la maturitate semnificația numelui Sofia se accentuează datorită vibrației și vor fi în continuare prezente, doar cu manifestare diferită.

Semnificația numelui Sofia în numerologie

5 este vibrația numelui Sofia și ne prezintă o persoană instinctuală iar semnificația numelui Sofia o determină să-și asculte interiorul.

Fiecare literă din alfabet are asociată o cifră de la 1 la 9 iar pentru a calcula vibrația numelui, sunt adunate cifrele literelor care formează numele, ca în exemplu:

SOFIA=1+ 6+6+9+1= 23    se adună 2+3 = 5

Atât semnificația numelui Sofia cât și vibrația lui ne arată o persoana dornică să evolueze și însetată de cunoaștere. Este persoana plină de viață chiar dacă are și momente în care este cuprinsă în gânduri sau o macină unele aspecte de viață.

Totuși, datorită independenței sale, nu se va lăsa până nu găsește o soluție pentru orice problemă. Ba chiar este dispusă să facă sacrificii și chiar dacă uneori, se dezechilibrează emoțional, suferă sau este dezamăgită va găsi mereu calea spre liniște și pace. Adevărul este că unele situații le creează din cauza iluziilor.

Ca și defect, Sofia tinde să fie neastâmpărată, împrăștiată sau că începe lucruri și nu le termină așa că, are nevoie de ghidarea părinților. Doar cunoscând-o cu adevărat, poate fi sprijinită în formarea personalității și atingerea potențialului din semnificația numelui Sofia și vibrația lui.

Vezi si alte nume cu S