Sentimentul de fericire difera in functie de varsta

12wmmftoehIn Londra s-a realizat un studiu cu privire la cum se poarta tinerii, copiii si batranii atunci cand sunt fericiti si la cat de diferiti sunt cand isi manifesta aceasta stare. Cercetatorii au descoperit ca tinerilor le lipsesc cu desavarsire entuziasmul si emotiile, a raportat Daily Mail. Oamenii de stiinta au relatat faptul ca 60% din tineri asociaza starea de fericire cu distractia, pe cand 80% din batrani inteleg prin fericire armonie.

Studiul arata ca fericirea este asociata cu alte doua stari diferite de ceea ce aceasta inseamna cu adevarat, in functie de varsta. Profesorul Cassie Mogilner la Universitatea din Pennsylvania a participat la acest studiu, declarand: „Vorbim despre doua tipuri diferite de fericire, un tip fiind asociat cu linistea sufleteasca si un altul cu distractia.

Pentru tineri, care sunt in general interesati sa cunoasca persoane noi si sa-si  faca prieteni noi, baza de fericire o reprezinta distractia”, a adaugat Mogilner. Cu toate acestea, pentru tinerii care sunt preocupati de prezent, de statutul lor social si de job, fericirea se traduce prin sentimentul de multumire sufleteasca. „Acest studiu nu stabileste o relatie intre varsta si sensul fericirii”. Mogilner a realizat cinci studii in care au fost implicate diferite grupuri de oameni cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani. Ea si echipa ei au folosit un program de calculator complicat pentru a analiza milioane de bloguri scrise de oameni de diferite varste.

Text: Andreea Popescu